Dormi liniștit, FMI veghează…

Ceea ce o să se întîmple pentru a nu știu cîta oară în românela este următoare poveste (redusă la scară): administratorul blocului în care locuiesc face în numele meu dar fără să mă întrebe un credit la o bancă și, după această manevră inteligentă face ce-l taie capul și mă înștiințează oficial ce și cîte rate lunare am de plătit. Cam așa stă treaba și cu super-administratorii acestei țări care, conform EVZ (citește aici) în curînd vor face un nou împrumut de la Fondul Monetar Internațional. Ar fi un gir extern care ar relaxa situația din țara noastră. …Fără FMI în spate, nu se va putea depăși situația zice un nene care pupă ambele fese ale FMI de cînd îl știu și anume tov. Ilie Șerbănescu. Tot conform EVZ o gașcă de jmecheri de la FMI va veni în romînela să bea o berică cu autoritățile și, printre altele să discute ca băieții despre situația economică a romînelei dar,

Juan Fernandez Ansola

în nici un caz nu se va aduce vorba despre nu știu ce credite, zice Juan Fernandez Ansola, reprezentantul FMI în România. Aș vrea să fim puțin mai atenți spre sfîrșitul acestei luni cînd ne vor vizita cocoșeii de la FMI, să vedem dacă și ei au cuvînt ca și autoritățile noastre. Una peste alta, să nu vă imaginați cumva că papagalii pe care tocmai i-ați votat (sau nu) au o putere de decizie în împrumutul mai sus amintit, dacă FMI vrea să ne „ajute” atunci o va face și fără voința guvernului român.

Cineva mă întreba zilele trecute de ce cred că această criză e artificială atît timp cît deja am văzut cu ochii mei disponibilizări, un euro nebun, nebun, o piață imobiliară în cădere, etc. Cred cu tărie și-acum că această criză e artificială odată ce în spatele ei stau cocoșei ca cei de la FMI dar nu am zis niciodată că efectele ei sînt artificiale, sînt cît se poate de palpabile și reale. Dar atîta timp cît oamenii nu au o scară de valori ca reper, sînt doar o societate de consum iar conducătorii sînt slabi și corupți atunci apare ceea ce eu numesc teroarea disconfortului. Am un citat care va aduce lumină peste cele spuse de mine:

“…trebuie să înțelegi care-ți sunt nevoile adevărate. Omul modern este mânat de pseudonevoi. Putem trăi foarte bine fără gadgeturile pe care ni le oferă tehnologia. Depunem eforturi istovitoare pentru a cumpăra ultimul model de automobil, computerul cel mai performant, casa cât mai mare și făloasă, fără să ne gândim că le plătim pe toate cu prețul libertății și autonomiei noastre personale. Vrem să trăim cu toții bine dar definiția acestui „bine” o formulăm în termenii sistemului tehnologic. Prin noi, sistemul este cel care-și rezolvă de fapt nevoile. Noi suntem doar niște instrumente care ne amăgim cu iluzia bunăstării și a autonomiei. …manipularea ființei umane nu se face doar prin instrumentul fricii, ci și prin acela al confortului.”Ovidiu Hurduzeu.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply