Despre

 

 

Cristian Oprea

PRENUME : Cristian

NUME : OPREA
ZODIE : virgo
VÂRSTA : să zicem ca l-am pus pe 4 înainte!

Născut în:

Țara Minunilor, foarte aproape de Dunăre, la Galați, unde rădăcinile copacilor morți ies din apă tocmai pentru ca oamenii tineri să înțeleagă ceva…

Stare:

fericit în nefericire că mai pot fi sănătos printre nesănătoși.

Ambiție:

să fiu răpit la bătrânețe, de cel mai tâmpit extraterestru, căruia să-i placă poveștile mele debile, cu oameni normali într-o lume anormală.

Social:

fost căsătorit, deloc amator de reluare, motivat intens cu o viață nostimă de dansator pe sârmă, căruia i se mai ia din când în când, plasa de siguranță materială de sub vis.

Minuni:

copilul meu, unic și irepetabil, de profesie băiat, înfipt deja în gâtu’ sistemului. De învățământ.

Plăceri:

să aud inteligența, să citesc inteligența, s-o descopăr măcar sporadic, în oglindă, să pun pe hârtie nu tot ce-mi trece prin cap ci tot ce-mi trece prin suflet înainte de a-mi trece prin cap.

Crez:

în nemâncata de fund filosofie a ascetului, zidit în propria-i sihăstrie socială de propria-i forță ascensională, miraculoasă, pe care i-o dau lucrurile simple și clare.

Umor:

întotdeauna cel mai bun prieten, câteodată singurul.

Viitor:

fascinat de trecut, înglobat în prezent, curios peste măsură, de câți mârlani este nevoie pentru a deșuruba o țară/continent/planetă.
Date de contact:
EMail: [email protected]

A lu’ mneatale pă vecie dragă cetitorule,
Cristian Oprea

 

IonutSk

PRENUME: Ionuț

NUME: SKRYPNYK
ZODIE: Capricorn
VÂRSTĂ: Mereu schimbătoare, calculele după data din buletin indică momentan 45 de ani.

Născut în:

Timișoara, iar apartamentul era chiar lângă linia de cale ferată. De aceea mi-au plăcut trenurile și să călătoresc. Am tot migrat în viață pe traseul: Suceava, Rădăuți, Galați, Iași și m-am oprit (momentan) în Oradea.
Strarea civilă:

încă la prima căsătorie (așa-mi place s-o alint pe-aleasa mea cu care suntem împreună de 25 de ani și mai bine). Fiindcă-mi place să fiu înconjurat de oameni tineri, am făcut copii cât de repede (și de des) am putut. Băiatul meu are 21 de ani acum și mai am o fetiță care merge pe 15 (încă trei ani țineți-vă deoparte!)

Ocupație:

Mi-a plăcut odată vorba unui deputat care zicea că meseria de politician e cea mai bună. Dacă-ți merge, e grozav, iar dacă nu, oricând poți să scrii o carte despre cum a fost (pe el l-a călcat mașina în timpul mandatului, deci, cum ar veni, a rămas în funcție toată viața…). Așa am ajuns și eu să scriu după un șir de falimente mai mici sau mai mari. Când am avut primul contract semnat c-o editură, am venit mândru tare acasă, zicând copiilor că de-acuma pot zice la școală că tatăl lor e scriitor. Până atunci ziceau c-aș fi falit și tăietor de frunză la căței (îmi plac mult cățeii, apropos de asta, și, după experiențe temeinic repetate, am ajuns la concluzia că nu le place frunza tocată. Nici la pisici…) .

Plăceri:

Ei, da’ ce nu-mi place? Sunt un hedonist recunoscut! Motto-ul după care trăiesc este: Bucură-te, mâine va fi mai rău! Deci, sunt un optimist informat… Așa că nu prea refuz plăceri (spre disperarea nevestei).

Umor și inteligență:

N-am pic de simț al umorului! Ce-i aia? N-am înțeles niciodată! Nici prea deștept nu-s! În schimb sunt frumușel-foc! Cineva, în armată, mi-a zis că mi-ar sta bine blond. Dar, pe vremea aceea nu prea se găsea vopsea de păr. Dar, dacă vreo echipă românească de fotbal apucă s-ajungă măcar într-o finală de ceva cupă sau campionat mondial (sau chiar european), promit să-ncerc chestia cu blondul, dac-oi mai avea pe ce…

Microbist:

Nu suport fotbalul! Prefer țurca jucată de băieții din liga lu’ Mitică.

Crez:

Scriu din convingere (să n-ajung iar pierde-vară). Mai sunt convins că lumea este-n evoluție și omenirea, așa cum e ea azi, nu e decât o treaptă intermediară către alte specii care vor evolua din ea (fanii Battlestar Galactica înțeleg mai bine ce zic). Mai cred că Dumnezeu există, fiind scris în noi la nivel genetic și ne șoptește de-acolo, cerând să se nască. Unii, de-a lungul istoriei, i-au auzit glasul, dar au înțeles ce-au vrut ei. Și-au zis profeți și-au umplut lumea cu bazaconii și biserici. Un singur lucru au priceput ca lumea: omul e născător de Dumnezeu. De aceea nu văd nici un conflict între impulsul religios și cercetarea științifică. Duc în aceeași direcție și se vor întâlni, undeva, în viitor.
Da’ pân-atunci mai este! Deocamdată ne luptăm cu Bocii… cei de prin funcții și cei din noi.

Date de contact:
Email – [email protected]

IonutSk

 

Meneopol

PRENUME : Daniel

NUME : BOGDAN
ZODIE : balanță
DATA NAȘTERII : 8 octombrie 1976

Anonimat vs. responsabilitate

Am încercat să rămîn un anonim dar am ajuns la concluzia că vorbele mele nu vor avea grutate în spatele unei persoane fără… identitate. De aceea ar fi mai mult decît interesant dacă și comentariile voastre ar fi semnate, am fi o „gașcă” de oameni cu personalitate dar mai cu seamă am avea responsabilitatea părerilor noastre.

De ce scriu

Încerc să scriu idei despre care aș vrea să nu uit, stau cam prost cu memoria;

Regulament de ordine interioară

Acest blog are cîteva reguli: dacă se folosesc citate se face trimitere către sursă; citesc toate comentariile dar vor fi publicate doar cele despre care cred că merită spațiu aici; îmi rezerv dreptul de a aduce mici modificări comentariilor acolo unde gramatica sau diacriticile lipsesc; regula bunului simț trebuie aplicată de toată lumea și pentru că acest blog nu e un cîmp de luptă nu se vor accepta polemicile sau injuriile (cele din urmă, dacă le merit le și public într-o formă gen puncte puncte);

Motiv de… ” î ” din ” i „

Pentru că nu am avut nici o legătură cu „scrisul” în această viață aș vrea să fiți ceva mai îngăduitori cu stilul meu oarecum haotic. Mi-ar plăcea să trăiesc într-o lume cu reguli stricte, curate și simple de aceea am simțit întotdeauna că românia nu este țara mea. Și pentru că mă simt oarecum luat peste picior de aceste meleaguri am să-mi rezerv dreptul de a-i scrie numele aproape de fiecare dată cu litere mici, mici… La fel, mă încăpățînez și am să scriu cu ” î ” din ” i ” pentru că nu cred nici în ruptul capului că era nevoie și de o bulversare lingvistică pe lîngă celelate de ordin financiar, istoric, politic etc.

Ghinion Iliescu

Am avut neșansa să mă nasc în românia și nici faptul că sînt Gălățean nu-mi este motiv de mîndrie, orașul meu fiind condus și astăzi de o mînă de *politruci pe care îi regăsesc de cînd ma știu în toate domeniile (și nu se dau jos de-acolo nici morți), motiv pentru care orașul meu se numește și astăzi „orașul roșu” și chiar arată ca un oraș sovietic.

Către nicăieri

Cei 33 de ani ai mei nu mi-au confirmat că religia sau biserica ar avea un rol benefic în viața noastră, ba din contră, așa că vă sfătuiesc să aveți mare grijă cui vă spovediți, în cine credeți și unde cotizați. Copiii voștri au nevoie mai mare de voi decît orice zeitate așa că nu-i jertfiți pentru „dragostea” divină.

Date de contact:
YahooMessenger: Meneopol
EMail: [email protected]
Facebook: Meneopol sau grupul Pioneza dintre fese

Cu respect,

Meneopol

_________________________________________________________________________

Pentru abonare adaugă adresa de mail:Delivered by FeedBurner

Promovare

 • Pentru promovarea celor scrise pe acest site puteți folosi bannerul și codul alăturat:

banner

cu cîteva excepții fotografiile de pe blogul meu sînt de la  www.sxc.hu

34 Responses to “Despre”

 1. Bravo ţie că zici lucrurilor pe nume.
  Frumoasă descriere, îmi place cum scrii şi cum îţi susţii ideile.

  • Mulţumesc pentru aprecieri! Meriţi un premiu pentru primul comentariu în pagina „Despre” 🙂 Îmi place că îţi place că zic lucrurilor pe nume. Interesant este că le zic fără să îmi bag şi fără să-mi scot… şi tot îţi place, deci se poate să fim expliciţi, clari, limpezi şi înţeleşi fără gogomănii manelisto-politicianiste. Alţii te-ar contrazice puţin, „unde e sarea şi piperul unui text dacă nu există şi un şliţ desfăcut?” te-ar întreba…
   Revenind la oile noastre… să ştii că aprecierile tale le împart cu Cristian Oprea, colegul de celulă care scrie alături de mine şi o face mult mai bine dar n-am să recunosc niciodată acest lucru public, rămîne între noi, oke?

   • Ești prea plin de tine fără nici un suport în spate. Nu te desfaci la șliț in mod direct, dar vocabularul tău e plin de țărănisme și meltenisme. Nu-ți bagi treaba, dar ești la fel de elegant ca o maimuță într-un restaurant.

    Apropo dacă ai o părere așa proastă despre români de ce ne mai onorezi cu prezența?

    • Salut!

     Acum… ce să zic? Sînt la mine acasă şi pot să umblu şi în chiloţi. Dacă vrei mă vizitezi, dacă nu vrei nu o faci şi cu asta basta! 🙂

     Cît despre părerea mea despre români… Am întîlnit foarte mulţi români minunaţi dar restul… Faptul că sînt aici nu înseamnă că vă „onorez cu prezenţa” ci că sînteţi din nefericire, precum o boală endemică, atît de mulţi microcefali într-un singur loc încît trăiţi cu impresia că acest loc vi se cuvine, ba chiar e proprietatea voastră.

 2. PDF ..e prima data cand intru si imi place
  eu sunt mai in varsata (49) ,dar cred ca nu-i un impediment pt. a citi si a conversa
  BAFTA!

 3. Buna…sunt marcelina si imi place felul tau de a te juca q idei simple in versuri „complicate”…si eu fac lucrul acesta insa pe alte teme…

  Felicitari ca ai curajul sa spui ceea ce crezi despre lumea asta „moarta”…

  Bafta in continuare…

 4. Buna din nou si…q mare placere.Eu cred ca nu ar tb sa fii rau…si sa i le transmiti…am glumit…:)

  Oricum sunt tari poezioarele lui,dar si u in aceeasi masura desigur…

  Tineti-o tot asa…VA PUP…

  • Habar nu ai cît de tare ne gudurăm cînd primim laude… Noroc că nu se vede prin ecranul monitoarelor! Mulţumim pentru vorbele frumoase şi aşteptăm ca într-o zi să-ţi placă atît de mult aici încît să devii un membru de nădejde al Pionezei.

 5. Şi pentru ca vă plac laudele, vă felicit şi eu pentru modul în care vă exprimaţi ideile şi sper să nu treacă mult timp până când să puteţi scrie România cu litere mari, mari.

  • Bine ai venit la noi! Mulţumim pentru aprecieri! Chiar dacă deocamdată „românia” se scrie cu „r” mic, mic sperăm să mai treci pe-aici că mai postăm lucruri interesante!

   Şi încă un amănunt care nu trebuie trecut cu vederea: pagina „Despre” a fost construită cînd eram singurul care scria aici. Între timp au apărut colegii Ionuţsk şi Cristian Oprea care probabil nu împărtăşesc credinţele mele. România cu „r” mic este alegerea mea şi doar a mea aşa cum tot dintr-o credinţă proprie „î”-ul este din „i” şi nu din „a”.

   Cu toate astea să ştii că şi eu îmi doresc să apuc ziua în care românia se va scrie cu majuscule că doar e şi ţara mea şi nu cred că m-am născut degeaba aici!

 6. Salut!
  O să te supăr puţin, puţin mai mult poate, da’ mai degrabă ar trebui să ţi se rupă de comentariul meu decât să-ţi pese.
  Aşadar: România se scrie cu „r” mare (R) doar dacă ai înţeles în şcoală că aşa se scriu toate numele proprii; dacă ţi-ai însuşit educaţia pe care sunt convins că ai primit-o; dacă nu desconsideri codrul, râul, ramul, neamul doar pentru că nu stă în puterea ta să le schimbi.. Şi ultimul „dacă”: dacă priveşti şi înţelegi patriotismul ca pe o virtute şi nu ca pe o boală.
  Mult succes pe viitor şi o viaţă frumoasă într-o ţară care se scrie cu majusculă.

  • Te salut, sînt bucuros că ai ajuns pe site-ul nostru!

   Sînt convins că dacă ai ajuns pe această pagină ai mai răsfoit pe Pioneză. Şi mai sînt convin să în afară de „mofturile” mele găseşti şi lucruri serioase aici. Dacă asta este singura noastră problemă înseamnă că merită să fiu fericit.

   Dar trecînd peste apucăturile mele de pseudorevoluţionar vreau să aud de la tine dacă ai găsit ceva interesant aici.

   Mulţumesc! Te mai aştept!

 7. maestre, ceva concurs anul asta? ma scarpin in palmi de nerabdare si nush de ce 😀

 8. oki, recunosc, mă deranjează chestia cu î din i, dar trecem peste… e vorba de alegerea fiecăruia, așa că nu am să mă iau de ea.

  Dar, având ipoteza de mai sus, ce nu înțeleg e: de ce românia și nu romînia?? Păi ori suntem albi, ori suntem negri? Nu trebuia să fi scris acolo la explicații și despre această excepție? (măcar ca să nu mai comentez eu)

  Da, sunt rău… 😀 dar pot fi și bun!

  Faină tare pagina asta despre.. despre voi trei.

  Hai să ne auzim cu bine și altă dată!

 9. Salut Radu! Felicitări pentru interviu!

  Tu eşti un om aşa, pozitiv („de la mine,
  numa’ bine” e doar o formulă?). Nu cred că te deranjează chiar aşa cum zici felul în care scriu. În plus Academia Română acceptă ambele variante chiar dacă o recomandă pe cea cu â. Şi, mai mult, dacă eu nu-ţi comentez decizia de a scrie cu î din a tu de ce ar trebui să o faci?

  „românia” este un caz particular aşa cum este spre exemplu şi „Brâncuşi”. Sînt nume proprii cărora nici o lege nu le poate schimba forma, zic eu.

  Şi nu eşti rău, chiar nu ai văzut pădurea din cauza copacilor. Cred că ai să găseşti pe acest site mai multe lucrui interesante decît pagina „Despre” şi „greşelile” mele. 🙂

  Îmi pare bine că ai trecut pe-aici! Într-o zi poate ne găsim la o bere să mai povestim!

 10. Salut Cristi,

  Corest este „piuneza”, dar nu cred ca se mai poate schimba ceva. Si, oricum, nu pentru ca o spune un inginer pasionat de limba romana, recte eu. Dar… mai stii?!

  • Salut Marius,

   Corecte sunt ambele forme,atat PIUNEZA(care intre noi fie vorba,suna groaznic!) cat si PIONEZA(eu am facut scoala pe vremea cand asa spunea toata lumea).DOOM-ul 2 si DOOM-ul 3 certifica,e adevarat,ca norma pe PIUNEZA,iar PIONEZA e dat ca varianta.Dar,atentie,nu gresala!Pentru mine a fost si va ramane PIONEZA.Nu poti sa pui PIUNEZA pe scaunul profei, sa fii cu nervii in PIUNEZE ori sa juri ca dreptatea ta e fixata-n PIUNEZE si aia e !

   E foarte frumos si te felicit pentru pasiunile tale! Cand e vorba de Limba Romana,nici nu conteaza pregatirea profesionala.Crede-ma,am cunoscut un ANALFABET pasionat de Literatura si de Limba Romana.Cum?? Nu se mai satura sa-i vorbesti si sa-i citesti,sa-i explici fiecare cuvant,imi cerea sa-i fac analize pe text si inchidea ochii pentru placeri numai de el stiute.

   Esti binevenit oricand pe la noi !

 11. Meneopol asta e treaba ca majoritatea romanilor nu fac parte din categoria oameni minunati ci doar foarte putini , si mi-e teama ca partea negativa se inmulteste din ce in ce mai mult.

 12. Azi m-am asezat intamplator intr-o pioneza de-a ta si am constatat placut surprinsa ca in loc sa ma plang,mi-am descoperit un masochism de care nu aveam habar si care m-a tinut mult timp in acest spatiu,printre pioneze…
  In alta ordine de idei,imi place cum scrii,ti-ai ,,castigat” un cititor fidel(de fapt o citittoare,habar nu am de ce vorbesc mereu despre mine ca despre un barbat:))

  • Bine ai venit Jeni!

   Ne bucurăm să treci pe la noi și că te-au cucerit textele noastre. Sînt convins că, de fapt, ți-au plăcut textele lui Cristian Oprea, că el e destinatarul aplauzelor de obicei, dar mă bag și eu în seamă ca să se mai audă și de mine 🙂

   Mai treci pe-aici, avem „marfă” pentru toată lumea!

 13. Multumesc Meneopol!
  Vorbeam de textele lui Cristian,adevarat,dar tocmai pentru ca aveti marfa diversa m-am intors,iata,sa-mi insotesc cafeaua cu scrisul vostru.
  V-am zis ca v-ati ales cu un musteriu(uite,iar vorbesc la masculin) 🙂

 14. Mes chers, mi-ar fi drag sa va prind cu o agrafa bannerul ala pe blogul meu, da’ nu vaz codul, batu-l-ar norocu’. Ori poate trebuia sa il caut in alta parte?!

  • Cine a furat codul să-l aducă înapoi, s-aude? 🙂

   Ai dreptate, e greșeala mea. Probabil la curățenia de primăvară am exagerat cu igiena și am șters mai mult decît ar fi trebuit. Nu stăpînesc prea bine chestiile astea gen html dar promit să mă ocup și să readuc codul pe site. Cum apare te înștiințez.

   Mulțumim de atenționare dar mai ales pentru faptul că vrei să ne promovezi!

 15. Frumos blog! Felicitari! Il citesc de fiecare data cad am ocazia!

 16. Buna Daniel!Nu stiu daca iti mai aduci aminte de mine…am fost vecini.ce surpriza placuta!nu stiam ca ai calitati de scriitor…oricum te descurci foarte bine!si imi place ca aveti curaj sa spuneti lucrurilor pe nume.felicitari si mult succes in continuare!si transmite salutari Ludmilei si lui Claudiu!tot in galati sunt?