Der deutschen Traum©

Imberb și ușor distrat dar năclăit bine de candoarea succesului, Götze aruncă privirea spre cer. Doamna Cancellar dă coate avântat, în gradenă, când cu Blatter când cu Platini: ce naibii mein Herr, nu-ți spusei io?

Messi scuipă. Plaja Copacabanei și glezna poeților și pictorilor fotbalului primește pe 2014 ordin de marș teuton. Eins, zwei, drei, vier. Weltmeister.

Iar a  învins ECHIPA. Grupul. Fotbalul pentru toată lumea. Apăsat, scrâșnit, uneori nemeritat. La fel ca Spania în 2010 și Italia în 2006.

Löw, în sfârșit râde. Ce iureș ghanez, ce invazie a fenecilor, vulpi turbate din Algerul deșertic? Nein! Cine-și mai aduce aminte cum s-a parcat o autobază de tancuri defecte înaintea Franței?

Joachim e mulțumit. Danke la toată lumea. Și lu Podolski? Și lu Podolski că stă cu copchilu-n brațe și deștu în nas de la începutul turneului. Ce să știe el, ăsta micu, de Mario Kempes și Gerd Müller? Ouă Kinder.

O bucurie ariană urlă cu furie din pieptul lui Boateng peste silfida și labila închipuire braziliană. Dezordem e regresso. Parcă așa era, nu?

Messi scuipă. E un scuipat albiceleste.

Mâinile murdare ale celor de la OFICIALĂ se împreunează, se moșcrăciunesc și miștocăresc totul. Ho, ho, ho! Dau planuri de marketing  în loc să dea arbitri de valoare.

Ce ați citit până acum nu este despre fotbal. Fußball se numește. E un fel de atletism serios și continuu cu mingea iar când adversarul nu mai suportă apar și golurile. Aleargă – presează – apără / Aleargă – presează – apără.

Platini cere tricoul lui Özil.

Etern, sentimentul de fericire se udă la subraț. Cu bere, cu muzică. Germania reușește cu o pasă mai mult decât Spania acum patru ani. Și dacă nici spaniolii nu mai pasează….

Imagini… Suporteri japonezi care-și curăță tribuna după meci pe o ploaie torențială, în timp ce tot stadionul se golise. David Luiz, voce e o meu campeao, scrie o fetiță de 9 ani. Apusul de soare din spatele statuii lui Iisus din Rio…

Sprayuri cu mentalitate germană, de asta are nevoie lumea fotbalului. Să așeze corect ZIDUL.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply