Depinde cum priveşti

În mod normal şi natural pînă astăzi preţurile au fost mari, cel puţin aşa am acuzat fiecare dintre noi. De mîine, din cauza lu’ povestea cu tva-ul lu’ peşte, preţurile se fac şi mai mari. Ce să vezi? Astăzi marile magazine sînt asaltate de cumpărători care fac cumpărături ca la nebuni, cu baxul. Ulei, zahăr, apă, praf, gunoi… adunăm totul de pe raft pentru că astăzi este scump şi totuşi ieftin. Nu mai vorbesc ce este prin benzinării, pînă şi lemnele sau cărbunii de grătar sînt o marfă căutată.

De-aici putem înţelege următorul lucru: ori preţurile nu sînt mari (deci este loc de măriri de preţuri) ori cumpărătorul este prost. Varianta doi stă în picioare pentru simplul fapt că nu-mi aduc aminte ca în ultima perioadă să fi crescut salariu cuiva.

Aşadar, în funcţie de momentul la care te raportezi, preţurile pot fi mici sau mari. Spre exemplu eu cred că mărirea de preţ de mîine este de fapt o reducere a preţurilor dacă ne gîndim că luna viitoare vor creşte preţurile din nou. Deci vă recomand să vă buluciţi în hypermarket-uri pentru a prinde superofertele lunii.

Concluzie: ca să te simţi bine gîndeşte pe termen lung, o să trăieşti cu impresia că prezentul este ieftin şi bun iar kilogramul mai greu ca kilogramul de luna viitoare.

Baftă la cumpărături!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “Depinde cum priveşti”