Dan Păsat, vameşul nevăMuit!

Am urmărit superficial în ultimile zile (dar am făcut un efort considerabil chiar şi aşa) două spectacole publice organizate de cel mai mare teatru românesc: spectacolul „Vameşul” şi spectacolul „Păsat”! Nu am descoperit nimic nou dar vroiam să întăresc poziţia Franţei şi a Germaniei potrivit căreia nu avem faţă de Schengen. Într-un spectacol ne făceam că facem curat în necuratul vămilor iar în alt spectacol ne făceam că facem o dreptate. De fapt ne-am dat cu picorul în coaie (mă scuzaţi!) şi nu oricum: cu propriul picior! Adicătelea am preferat să tîrîm cu elicopterele de colo colo nişte şpăgari dar să blătim un papagal care a luat şi a dat şpagă la viaţa lui mai mult decît toţi papagalii ăia de prin vămi. Şi acum chiar dacă nu ar fi fost aşa cum zic io tot ar fi trebuit dat pe mîna justiţiei ca să ne lămurim dracului odată.  Dar care mînă? Dar care justiţie?

Dar la aşa popor cred că se merită aşa spectacol. Nu că eu aş fi de baştină de prin Pădurea Neagră dar… cît de proşti trebuie să fim ca să punem botul la scenetele acestea care costă o avere? Cînd ne trezim să înţelegem că parlamentul şi guvernul sînt cei mai mari şpăgari ai ţării? Cînd ne trezim să înţelegem că sînt cele mai neproductive instituţii? Cînd dracu ne hotărîm să angajăm profesionişti şi să-i trimitem în morţii mamii lor pe cei care astăzi ne oferă doar circ?

Am o propunere pentru familiile vameşilor care în aceste zile au fost hăituite (pe bună dreptate de altfel!): mergeţi şi vă răsculaţi împotriva celor care fură, mint, iau şi dau şpagă exact ca cei dragi care astăzi sînt hăituiţi. Vă trebuiesc nume? Dan Păsat, Roberta Anastase, Adrian Năstase, Traian Remeş „Caltaboş”, Dorin Cocoş… iar lista poate continua lejer pînă la anu’ şi la mulţi ani!

Şi dacă mergem pe metoda de epurare a şpăgarilor aplicată de autorităţi în aceste zile eu zic că ar trebui adunate cîteva elicoptere pe toate spitalele din românia şi chiar în şcoli şi grădiniţe! Ce ziceţi?

{meneopol}

Citeşte şi „Imunitatea parlamentară trebuie desfiinţată„, un articol semnat de Mihai Giurgea
Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “Dan Păsat, vameşul nevăMuit!”