Cupa Mondială – Fotbal la NEGRU ©

INTRO

Ritmul inundă în sânge şi îţi transformă hipotalamusul. Tobe multicolore, goarne cu suflători amestecate şi multă, enorm de multă energie… Prieteni, să ne pregătim simţurile, toate câte le mai avem, şi să-i dăm drumul!!!

Explozia din priviri nu va fi niciodată destulă. Mâna pe telecomandă, cancel la femeie şi copii, la soacră direct delete, baxul de bere în răcitor, burtica revărsată din tricou, o recapitulare a ultimelor îndemnuri, (un conţinut crescut de carne, nu strică) apoi cu băieţii până la moarte, pe terase, acolo unde, nu-i aşa, devine că e miezu’!

Din 11 iunie, avem fotbal la… NEGRU. Începe C.M. Africa de Sud 2010!

ISTORIC

Acuma, cine mai e şi ţara asta, de la capătul pământului…? Africa de Sud?

Bine că n-au pus să se joace prin Antarctica, sau prin Ţara de Foc, sau de ce nu chiar prin Galapagos!

Păi, cică boşimanii (nu, nu e o greşeală de scriere) şi hotentoţii, indivizi cu Şcoala Bunelor Maniere la zi, ar fi populat încă din antichitate acest uriaş areal.

Erau mândri, întotdeauna vopsiţi strident la chip, lucru pe care l-au desăvârşit până în zilele noastre. Dar uite că-ntre timp, peste ei au venit olandezii, navigatori neobosiţi, care cu pricepere şi cu o sete civilizatoare neîmpăcată, i-au călărit şi încălecat scurt şi i-au pus să sape după diamante. Că am omis să vă spun, aici, în această minunată şi încântătoare ţară, pietrele preţioase se vând astăzi în magazine, la kilogram sau direct la găleată….

Au obosit de cărat găleţile cu diamante olandezii, nu-i nimic, i-au înlocuit britanicii, eleganţi, cu coroana regală pe piept şi biciul poftelor în mână, au terciuit bietele populaţii băştinaşe şi le-au stors bogăţiile încă vreo 200 de ani.

Pe la începutul secolului trecut, sătul de umilinţa îndurată, de batjocură şi de exploatare, s-a ridicat un nene, băiat deştept, care i-a îndemnat pe oameni să nu mai aştepte şi să pună mâna pe LIBERTATE, care este un fel de chestie ce te individualizează în regnul animal. Nenea ăsta se numea Mandela. Nelson Mandela.

Şi-apoi oamenii au rupt jugul colonial britanic, dar englezii au inventat altceva, apartheid un fel de segregare rasială feroce, ce i-a ţinut în joc de gleznă pe băştinaşi încă mai bine de jumătate de secol. Abia pe la începutul anilor ‘’90, această ţară fabuloasă, a revenit în rândul lumii civilizate şi democratice.

Aici, în cel mai sudic punct al Africii, având la vest ieşire spre Oceanul Atlantic şi la est spre Oceanul Indian, cu munţi ce nu depăşesc 4000m în înălţime, şi cu un deşert numit Kalahari, aici s-a gândit onor FIFA să ducă cea de a 19-a CUPĂ MONDIALĂ.

Aici, într-o ţară cât 6 Românii şi de peste două ori mai mare ca populaţie, unde clima tropicală umedă creşte spre est şi nord-est, unde avem şi climă musonică şi mediteraneeană, aici printre savane, deşert şi stepă, se va decide următoarea regină a fotbalului mondial. O lună de zile, capitala şi miezul planetei va fi în Africa de Sud.

Şi credeţi-mă, nu ne vom plictisi!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply