Cu Dumnezeu înainte sau…???

     Am tot crezut în Dumnezeu, ba mai mult decît atît, am tot sperat că există şi că….

     Ori e vîrsta de vină, ori am vazut destule la viaţa mea, ori am fost dezamăgit prea tare de cele din jurul meu dar… mi s-a cam acrit de acest personaj de care se tot folosesc unele instituţii “doar” ca să mă manipuleze.
Biserica, această instituţie plină de lingăi materialişti, scursuri şi turnători profesionişti… le-aş mai găsi cîteva “calităţi” dar nu vreau să pară că forţez nota. Aceasta, care pare atît de schingiuită de toate regimurile e una din singurele instituţii care a trecut ca raţa prin apă străbătînd toate cărările fără a se abate de la drumul ei. Şi dacă vi s-a părut că biserica e puţin slăbită şi fără vlagă e doar o impresie, puterea Bisericii e foarte mare şi foarte periculoasă. Ca dovadă toate regimurile s-au folosit de aceasta şi toate regimurile i-au oferit funcţii înalte şi beneficii materiale pe măsură.
     Biserica, această armă de manipulare în masă, îşi trimite din vechi timpuri vîrful de lance în fiecare colţisor de casă, acesta “învaţă” de bine pe toată lumea şi ne călăuzeşte paşii spre cărarea pe care trebuie să mergem, fiind acoperit de celebra frază “biserica ne învaţă numai de bine”.
     Departe de mine gîndul de-a aduce în discuţie cazuri de preoţi fără har, beţivi, curvari, dornici de înavuţire, mincinoşi şi trădători… acestea sînt o mică problemă de ordine interioară în sînul instituţiei. Încerc doar să mă detaşez şi să observ amănunte, atît. Ce fel de amănunte? Spre exemplu cum se înghesuie masele de oameni să pupe nişte oase; cum, la fel, mase întregi de oamneni se strivesc în picioare pentru un blid de mîncare la nuştiu ce parastas organizat de Preafericiţii nostrii… Observ (şi mă îngrozesc) cîtă putere au feţele bisericeşti în administraţiile locale, în politică în general, asta ar trebui să ne sperie tare de tot. Observ, de asemenea îngrozit, cît de influent e clerul bisericesc în media…
     Si, cel mai dureros este că, de undeva de sus fictivul Dumnezeu priveşte şi aprobă masacrul sufletesc şi exterminarea individului prin manipularea intelectului. Şi sînt sătul să tot aştept să se coboare şi să mă apere de biserica patronata de el. Dar, poate într-o bună zi, noi ăştia care nu plecăm urechea la „învăţăturile” lui, o să ne aducem aminte că avem dreptul nostru la opinie şi-o să dăm de pămînt cu Dumnezeul mamii lor de pungaşi…

Tare-aş vrea să vă văd odată treziţi la viaţă !

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply