Cu cămaşa în gura lor…!

 Sînt puţin nedumerit de:
 
 – vecinul de palier care crede că s-a emancipat de cînd foloseşte saci menajeri. Seara, înainte de culcare face ce face, îşi schimbă sacul vechi cu unul nou dar nu duce gunoiul decît pînă în faţa uşii, pe exterior. Aici, e piesă de vizitat pentru toţi locatarii, de parcă ne-ar fi interesat ce absorbante foloseşte cocoana de lîngă el sau cîţi cartofi a bărbierit la ultimul chiolhan… Vecineeee, pute rău! 
 – Şi apropos de curăţenie… mă tot întreb io pe mine, în mintea mea… care o fi inventat scrumiera auto şi ce rost mai are ea dacă şoferii noştrii, la fiecare oprire în faţa unui semafor îşi scutură mucurile în mijocul intersecţiei??? Vecineeee, pute rău! (iar mi-am amintit…) 
 – Şi tot legat de igienă… ţi s-a întîmplat ca cetăţeanul din faţă să-şi sufle mucii razant pe lîngă tine? Într-o zi i-am spus tipului din faţă că-mi vine să borăsc pe el… dar nu a înţeles, s-a uitat nedumerit la faţa mea strepezita. Omule, e inventate deja neşte chestii (li se zice batiste şi nu ştiu de ce) de unică folosire: suflii muciosii, împachetezi şi arunci la coş!
 
 Adevărul este că vorbesc despre amănunte dar la fel de adevărat este că acestea ne pot provoca stări de greaţă şi silă pentru o zi întreagă. Igiena şi curăţenia străzilor occidentale ne uimeşte de fiecare dată cînd vizităm oraşe de pe alte meleaguri, dar la fel de adevărat este că-i mult mai uşor să-ţi arunci mucul de ţigară sau, după caz, cel din nas acolo unde, poate ar trebui să crească ceva viu, verde şi dătător de ozon…

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply