Cristiano feliz ©

Se poate deseori ca o întâmplare să supraviețuiască evenimentelor. Iar meciul de fotbal,aferent întâmplării, din clipa când e încredințat cuvântului scris, să trăiască parcă o a doua șansă, independentă.

Întâmplarea statistică ne spune că omul care i-a întors pe dos genunchiul lui Cristiano, a fost ales cel mai valoros fotbalist de la EURO 2016. Cifre,barometre….

Cineva,odată, va găsi aceste cifre și probabil le va arunca fără să le citească. Nu ar avea nici cel mai mic motiv să fie neliniștit. Timp de o lună am dus cu toții o viață de trândăvie și lene.

Am respirat,tocmai din Belfast,oda închinată lui Will Grigg, atacantul-erou care n-a jucat nici măcar o secundă. Ne-am tolănit în pantalonii de trening ai lui Kiraly,chiar dacă aveau aproape 40 de ani. Strigătul sacadat al vikingilor islandezi ne-a ridicat din tranșee,ne-a pornit la atac și ne-a transformat în bombe incendiare pe străzile Parisului.

Parisul a primit Europa cu-n mormăit blajin….

Uniți într-o durere, nu chiar așa imensă, deoarece fericirea arzătoare era cam pe drojdie, acolo,în recamierul moale de la picioare Turnului,ne-am sărutat cu toții,românește,după ce, mai întâi am socotit de datoria noastră să ne înmuiem oasele săvârșind fapte memorabile cu spuma de la pet.

Pe fața lui Buffon nici urmă de frică. Părea una cu poarta. În primul moment, până să-și vină-n fire, am crezut că-l scutură remușcările unor fapte din Calcio,dar pe urmă ne-am dumirit cu toții : plângea……

Organizatorii UEFismului de paradă, râdeau.

Tot acest Campionat European a fost un migrant legat la cap cu pansament murdar, care-și țuguia impertinent buzele ude de la bere și umflate de la pulane. Dar care  a răzbit prin mlaștina compromisului dimpreună cu vreo 2 miliarde de €uro.

Mai e oare deosebire între foame și preț ?

Johnny Bravo se fotografiază și se oferă generos în reclame. Iată-l și bust,prelucrat, fața îngrijită, părul neclintit, același rânjet și ochii apoși. A tras la portugalere alături de ceilalți. Dar când eliberarea condiționată din grupe îți vâră-n traistă un ditamai castronul cu aripioare picante, zbori !    ( fâlfâisao ,în portugheză )

Așa că ochii or exprima ei oarece blândețe naivă,dar merde!, în spatele acestei blândeți se va ghici întotdeauna viclenia.

Trei albaneze rămase ca prin minune neîmbrățișate de niciun STAR,se oferă la autografe generoase direct pe gust. Pardon, bust.

Campioană cu o singură victorie în 90 de minute, Portugalia se împodobește cu chenare decorative și vitralii colorate. Acum ei vor locui în cer, timp de 4 ani. De mâine încolo, foarte devreme, soarele va urca roșu și verde peste acoperișul coșcovit al Europei……

10 iulie 2016,noaptea

 

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply