Confesiunile unui Pionez

Eu de fel nu sînt un tip foarte pozitiv dar… mă tratez. Tratamentul începe cu o privire de ansamblu pentru că de sus lucrurile se văd mai limpezi, şi încerc să revăd realizările personale şi a celor apropiaţi din ultima perioadă. Spre exemplu forbalistu meu care a împlinit 1 an şi 10 luni, în luna iulie a învăţat încă o poezioară, mai nou cîntă în limba engleză, a învăţat încă vo două scheme de dans (una dintre ele se numeşte „la bec”), toate acestea numai sub îndrumarea atentă a Dulcineei (mămica lui) care ştie ea să facă „milky, milky way” dintr-o bucăţică de om… Dar gata, nu vă mai plictisesc cu familia, Teo fiind ocupaţia mea specială pe care voi nu o înţelegeţi aşa cum o înţeleg eu şi e normal aşa.

O altă realizare remarcabilă din luna ce tocmai s-a încheiat şi la care iau parte este acest site. Colaborarea remarcabilă cu autorii principali (Ionutsk & Cristian Oprea) a împlinit una din dorinţele mele arzătoare legate de site şi anume a schimbat imaginea blogului şi l-a îndreptat spre o nişă. Se ştie că arta dar mai ales poezia şi proza sînt foarte vitregite de naţia noastră dar cu toate astea am primit destule scrisori care mă îndeamnă să continui, un semn clar că nu mor caii cînd vor cîinii.

Aşadar, îndemnat de unii şi de alţii, trebuie să recunosc – ajutat de unii şi de alţii, încerc să pun pe picioare o idee mai mult culturală dar prin care, ceva mai tîrziu aş vrea să reuşesc să recompensez pe cei care scriu aici, aşa mi se pare normal. Mai e mult pînă departe dar primii paşi au fost făcuţi. De exemplu am început cu promovarea site-ului în cîteva sute de directoare româneşti, lucru care s-a dovedit a fi istovitor dar specialiştii spun că merită. În plus concursul cîştigat la InfoBot s-a mulat ca o mănuşă pe campania mea de promovare. Dar bani pe internet vin doar dacă ai ceva de spus iar colegii mei le zic bine de tot (tare îmi mai place să mă laud :)). Conţinutul face toţi banii, am învăţat aceasta de la oameni care ştiu ce spun. Şi, apropo de asta, o vreme am orbecăit ca mulţi alţii în speranţa că am să învăţ să fiu bun în toate dar am reuşit să văd doar contrariul aşa că mă limitez la ceea ce ştiu să fac, las restul pe mîna celor care au aptitudinile necesare. Dar asta nu mă împiedică să mă documentez şi să fiu într-o continuă cercetare. Ca administrator de site, cum mă intitulez, consider că un minim de cunoştinţe legate de internet marketing sînt obligatorii. Şi vreau să aprofundez subiectul pentru că e pătrăţica de care mă ocup în acest site, Dulcineea, Cristi, Ionuţ avînd grijă de partea artistică la care eu chiar nu mă pricep. Şi apropos de internet marketing cred că cel mai important lucru în acest domeniu este să-ţi cunoşti foarte bine piaţa, în cazul meu iubitorii de poezie, proză, pamflet. Nu pot să le ofer un produs fără să ştiu ce-şi doresc de la acesta. De aceea sînt foarte atent la indicaţii, critici, recomandări, aplauze (acestea din urmă îmi plac de mor), toate astea ca să ştiu ce şi cum trebuie să construiesc. Cred că am de învăţat foarte multe pe acestă line, în primul rînd trebuie să aflu cum ajung să înţeleg lucrurile astea, cu ce să încep şi cînd trebuie să mă opresc… Sînt multe pe care nu le ştiu dar am să le aflu.

Racapitulînd puţin, luna iulie a fost copleşitor de plină: conţinut a fost din plin dar cel mai importan – de calitate, traficul venit din promovarea făcută de cei de la InfoBot a fost mai mult decît mă aşteptam şi bomboana de pe colivă este acest articol care mie personal îmi ridică moralul şi îmi dă aripi. Cred că toţi cei care investesc în bloguri ar avea nevoie de un sfat calificat sau de o părere pertinentă. Contează foarte mult ce a scris omul acela acolo pentru că e o perioadă în care aveam nevoie de puţin elan. Îi mulţumesc sincer şi-i rămîn dator!

Şi în această lună am să continui să vă agasez cu rugămintea de a vă abona la RSS sau de a vă înregistra pe site, îmi doresc să creez o mică-mare comunitate de unde să mă inspir sau unde să întreb, să mă sfătuiesc. Îndrumat de unul dintre colegii de breaslă am ataşat site-ului, undeva la subsol, un buton de „Donaţii”. Ştiu că românia încă nu e pregătită să-şi plătească artiştii şi deocamdată pare hilar acel buton dar prin străinezia se practică această formă de recompensare a scriitorilor şi sper eu că în curînd va dispărea senzaţia de mînă întinsă şi cititorul român va înţelege rostul lui. Toate au un început!

Acestea ziind fise nu-mi rămîne decît să vă urez o lună de împliniri şi tradiţionalul sănătate acasă la păsări!

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply