Concursuri și concursuri

Organizarea unui concurs nu este chiar așa o bagatelă dar nici prăpastia unde lumea se sfîrșește. Mi-am cam prins urechile în organizarea concursului „Leacuri băbești pentru urticarie mentală!” dar sînt convins că pînă la urmă lucrurile vor ieși ceva mai bine decît am sperat.

Am întîlnit într-o perioadă relativ scurtă de timp cîteva articole care atrăgeau atenția asupra unor organizatori de concursuri online și asupra oamenilor din juriul acestora. Pe rînd, Adrian Diaconescu în articolul „Despre concursuri și alte aiureli„, Ciupanezul în articolul „Vrăjeală maximă de la EvoMag” și mai apoi Tudor în „Țeapa de la TopKiss” (chiar și eu am îndrăznit să scriu ceva în articolul Bărbați și curve), toți aceștia, zic, aminteau de concursuri care nu prea ajungeau la final sau aveau un final neașteptat. Ce mi-a sărit în ochi este faptul că toate reclamațiile au un numitor comun și acela este Blogatu.ro. Despre concursul de la EvoMag știu sigur că nu a fost o țeapă (acolo am acuzat brambureala din organizare) dar despre restul concursurilor vă lămuriți singurei citind articolele acuzatoare. Iar despre Blogatu nu aș merge chiar atît de departe încît să-l numesc țeparul șef dar dacă nu se uită bine în stînga și dreapta atunci cînd se înhaită cu organizatori subțirei din punct de vedere moral este țepar prin alianță. Eu am un respect deosebit pentru oamenii activi așa cum este Marius dar dacă te întinzi mai mult decît îți este păturica atunci o să-ți înghețe picioarele.

Nici concursurile organizate în afara internetului (că doar internetul nu-i centrul vieții noastre) nu se lasă mai prejos. Aici țepele sînt date de firmulețe mici, de cartier pînă la firme cu nume mari cum ar fi Real (chiar fără egal) și partenerul său Rosenthal (tot fără egal). Vă atașez următorul pliant în care găsiți termenii și condițiile în care marele magazin face o super ofertă.

Dacă regăsiți printre rîndurile din dreapta (clik pe fotografii pentru mărire) măcar sugerată ideea că aceste cuțite trebuiesc cumpărate eu îmi retrag acuzațiile de țeapă la adresa celor doi țepari care sînt țepari: Real și Rosenthal (doi țepari fără egal)! Și ca să fiu bine înțeles eu nu acuz de hoție pe cei doi de mai sus ci de țeapă ordinară. Dacă citim regulamentul promoției acesta face lumină în povestea cu pricina chiar dacă mai face ceva: contrazice termenii și condițiile promoției! Orice om normal înțelege din punctul numărul 4 că primește obiectul aflat în promoție atunci cînd cardul este completat și nu o reducere a prețului de achiziție! Deci, ca să fiu scuzat pînă la capăt, eu nu mă duc la piață ca să cumpăr reduceri, eu chiar am nevoie de un cuțit. Vă puteți deranja să-mi dați un cuțit conform condițiilor de pe cardul completat corect cu punctele bonus? Uau! Cred că delirez! Mă visez purtînd un fel de dialog cu cei de la Real… Mă duc să-mi iau medicamentul…

Cu toate acestea nu cred că trebuie să ne ambalăm prea tare, lumea e plină de gunoaie fie că ele vin din Germania via Real fie că se parașutează pe net via Blogatu.ro. Se pare că toți au ceva de cîștigat și că sînt mulțumiți cu tehnica aplicată dar mai ales cu rezultatul. Ceea ce noi trebuie să înțelegem este că dacă ținem la distanță aceste personaje și instituții, dacă tangențele noastre cu acestea sînt rare spre deloc, abia atunci sîntem niște cîștigători în adevăratul sens al cuvîntului. Nu trebuie să le negăm existența, gunoaiele chiar respiră printre noi, mai degrabă ar trebui să le acceptăm și să le ocolim. Dacă ne împotrivim lor ar fi ca și cum am face pipi contra vîntului  dar mai cu seamă ar fi o pierdere de energie fantastică și irecuperabilă.

PionezaDintreFese ca și organizator de concurs a avut parte de o experiență inversă, unul din concurenți trăgînd țeapă Pionezei. 🙂 Deci așa cum există concursuri și concursuri tot așa există concurenți și concurenți. Dar am preferat să nu amintesc pățania tocmai pentru că nu vreau să-mi pierd energia care vreau să se canalizeze dincolo de nori, acolo unde țeparii nu vor ajunge niciodată!

În altă ordine de idei, pentru că sîntem un blog ceva mai atipic, pentru că acest concurs organizat de noi nu a avut doar intenția de a crește traficul pe site ci mai degrabă ne-am dorit să cunoaștem oameni noi și frumoși, PionezaDintreFese va face o modificare substanțială a regulamentului dar în sensul în care concurenții vor avea de cîștigat și nu organizatorul. Și asta tocmai pentru că ne-au plăcut și ne-au bucurat oamenii care au participat. Vă las să mai fierbeți puțintel și după finalizarea concursului (probabil luni 31 ianuarie) vă anunț despre ce este vorba.

Pînă atunci atenție la gunoaie că sînt peste tot și… sănătate acasă la păsări!

{meneopol}

Dacă ți-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ți-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră și poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Concursuri și concursuri”