Concursul carpatin…©

Refuz din start, ploaia de adjective. Pentru mine un concurs nu este altceva decât o şcoală. De unde poţi ieşi sau unde poţi intra. Unde nu pentru ideea de competiţie, de fugă după celălalt trebuie neapărat să aplici. Pentru că în alt fel depăşirea ar fi cu mult mai necesară. Autodepăşirea…

Am simţit în această lună preocupare. Pentru fiecare gânganie cognitivă care ne invadează bucătăria de pe umeri. Am putut să văd cum nervul doare la incidenţa cu verbele sublimate, am găsit muzică-n poezia din care poetul tocmai se extrăgea prozaic, nud după nud. Mi-au plăcut reacţiile celui care-a-nţeles că se poate să scrii tot ce-ţi vine şi altfel decât la primul impuls.

Aţi crezut în voi, oameni buni! Nu ştiu de câte ori o faceţi pe zi, felicitări pentru cei care-o fac şi mai des! Să vrei, într-o perioadă în care nimeni parcă nu mai vrea nimic, uite un altfel de punct de plecare.

Aţi creat. Uneori muncind, alteori din grabă. Uneori prea simplu, alteori chiar prea doct. M-au surprins imaginile pe care le-aţi adăugat în peisaj. Şi m-au surprins frumos. La unii dintre voi s-a remarcat că lupta cu exprimarea este începută mai demult. La alţii rostogolirea s-a decupat din linii frânte atunci, proaspăt.

Pentru mine, câştigători sunt toţi cei care s-au folosit în scris prin toate cele 4 secţiuni. Aşa mi se pare corect! Nu-mi reuşesc aproape niciodată ierarhiile aşa că n-o să le fac! Dar am să aduc din amintire  D’ale CFR-ului (autor Raven), Vicii (autor Sophiestricata), Ariometrie (autor Lucian Valeriu), Cântecul rădăcinilor oraşului (autor CerbulVechi). Postări ieşite din obişnuinţa citirilor de la tot pasul. Pline de altceva. De ce sunt ele anume pline, cred că ar trebui să vă-ntrebaţi voi cei care le-aţi citit şi mai ales voi cei care aţi simţit nevoia să le recitiţi după ce le-aţi votat!

Se pare că timebombstories.blogspot.com a fost alesul vostru. Fundalul de countdown anunţa se pare asta. Eu vreau să-i mulţumesc celui care  mi-a arătat într-adevăr că este de profesie tourist. Prin universuri de care toţi am avea nevoie. Să le absorbim nu doar prin cei câţi-va giga de poze…

Am descoperit însă  Über Alles, un talent. Unul care dacă va reuşi să-şi învingă inconsecvenţele şi nepăsarea şi să modeleze mai eficient estetica deloc uşoară a vulgului, cred eu, cu modesta mea echimoză de materie cenuşie că va începe să spună ceva! În scris. Dar nu sunt foarte convins ca şi vrea… Mă-nşel eu oare CerbuleVechi viatacaopuladecal.wordpress.com?

N-am să închei, fără două cuvinte despre cel care a alergat serios, inspirat, prin competiţie, ştiind că nu are voie să câştige. Colegul meu ionutsk.blogspot.com. Cred că v-a fost utilă alergarea lui. E mare lucru să ai un pattern, un cineva care să muncească lângă tine, să transpire şi să se bucure alături, doar ca tu să fii convins că poţi reuşi!

Şi să rămâneţi interesanţi pe mai departe, în felul vostru, altfel… Foarte important!

{cristi}

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “Concursul carpatin…©”