Cheia succesului

Nu ştiu de ce ţi-ar trebui cheia pentru a lua succesul de frîu, eu personal aş folosi o lopată sau un sac …  Dar lăsînd gargara laoparte, astăzi am conştientizat cît de utilizată este cheia şi cît de inconştient o folosim. De pildă, pentru că am copilaş mic, toate prizele din casă sînt înfundate cu un fel de dop ce se scoate de-acolo cu o cheiţă, cutia poştală este ferecată cu un lăcăţel, e drept mai mult estetic, dar care se deschide cu o cheiţă, pentru a deschide maşina am nevoie de o telecomandă care, în acest caz, are rol de cheie, motorul are şi el nevoie de o cheie, pentru uşa de la intrare eu personal am o cheie dar sînt uşi care au două yale, la serviciu îmi trebuiesc două chei pentru uşi şi una pentru un dulap…

Ar mai fi de spus, sînt convins că am omis vo două duzini de chei dar ce mai contează? Ideea este că încuiem multe uşi, ascundem sub cheie lucrui de o valoare îndoielnică şi zăvorîm locaţii care, după umila mea părere, ar trebui lăsate chiar fără uşi. Ca în problema gardurilor şi cheile atîrnate şomoioc de un inel mă duc cu gîndul la două lucruri: ori sîntem o naţie de încuiaţi ori chiar sîntem atît de proşti încît nu înelegem că valorile nu pot sta sub cheie.

Tu cîte chei ai în buzunarul ăla care atîrnă?

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

6 comentarii pentru “Cheia succesului”