Casa din piatră seacă

Cîteva ştiri de bine ne arată cum constructorii de locuinţe caută (şi găsesc) tot felul de soluţii ca să-şi poată vinde marfa. O tanti, cumpărătoare, îmi explică ce casă frumoasă şi-a achiziţionat dar mai ales ce afacere bengoasă a făcut cel puţin pentru faptul că preţul a fost extraordinar. Nu mai vorbesc că doamna este foarte încîntată şi de calitate, adică nici prin cap să-i treacă faptul că tocmai la calitate s-a umblat atunci cînd preţul se impunea să scadă.

Acum vreau şi eu să mă lămuriţi: ne place să ne amăgim comparînd preţurile de azi cu cele de acum 2 ani ori chiar e o afacere să cumperi azi o casă proastă, urîtă dar „ieftină”?

Preţul bun şi curtea mare!

Ştiri de acest gen mă fac să cred că ne amăgim cu spor la gîndul că undeva, cîndva, vremurile se vor aşeza la locul lor aşa cum au fost odată. Numai un naiv cronic poate crede aşa ceva şi se pare că românia nu duce lipsă de visători ca tantea din ştirea amintită.

Alooo! 50.000 de euro nu e un preţ bun pentru nişte case urîte, construite în stil românesc şi într-un cartier care încă nu e terminat. Mîine poate răsări lîngă casa ta o biserică, o moară şi un restaurant sătesc numai bune să-ţi modifice părerea despre linişte. Constructorii noştri abia au auzit de sistemul de canalizare şi curent electric iar tu îmi vorbeşti de calitate? 50.000 de euro era un preţ bun dacă această casă era independentă energetic, departe de „civilizaţie”, dacă aveai în faţa ochilor un peisaj cît mai natural şi spaţiu pentru intimitate. Deocamdată eşti cur în cur cu vecinul care sigur va creşte găini şi-şi va usca chiloţii pe sîrmă, în aer liber. So, unde-i afacerea, liniştea şi preţul bun?

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

5 comentarii pentru “Casa din piatră seacă”