Carmen Hara şi Graal-ul contrafăcut

Zilele trecute am zărit această doamnă din nou la televizor. Răutăcios cum sînt am gîndit că vrea să scoată o nouă carte de-aia la 59.99 lei în care să ne mai prezică neşte lucruri, neşte treburi… şi cum era normal avea nevoie acută de ceva apariţii televizate ca să-şi poată promova… minciunicile. Dar am greşit. Doamna Hara de fapt promova un nou stil de adunat bănuţi şi anume „discuţiile directe” cu fanii, mai precis a organizat o adunare în care a lăsat frăierimea plătitoare de bilet să-şi dea cu părerea şi să pună întrebări. Cît costă distracţia? Doar 90 de lei (nouă sute de mii de lei, ca să pricepeţi). Şi cum ştim că promovarea unui astfel de eveniment se face cu apariţii multe nici că s-a mai dat plecată de pe sticla televizorului.

Doamna Hara nu are cum să fie plictisitoare că doar ne vorbeşte despre viitor iar viitorul întotdeauna ni s-a părut captivant. Ce dacă zice generalităţi iar cînd face o mică prezicătură o dă de bordură de crapă asfaltul? Prin 2008 doamna Hara spunea că Elodia va fi găsită prin toamnă. Ce a omis să precizeze a fost anul în care se va întîmpla minunea… Tot în 2008, mai exact pe 29 iunie se termina campionatul European de Fotbal. În finală era Germania si Spania. Despre acest meci doamna Hara spunea că va fi cîştigat de Germania. Probabil a luat în calcul cîteva amănunte logice, că Germania joacă fotbal, joacă şi nu se predă, joacă pînă în ultima secundă… iar despre Spania nu ştia prea multe amănunte care să-i mijlocească o ghiceală cît mai aproape de adevăr. Scor final? 1-0. Pentru Spania. Miulţumecs! În 2009 am avut preafrumoasele alegeri prezidenţiale, despre acestea doamna Hara spunînd că vor fi cîştigate de un „bărbat foarte atrăgător” şi precizînd că Băsescu va fi pierzător (asta ca să nu vă faceţi o părere greşită despre gusturile ei). Să ne aducem aminte de preafrumoşii candidaţi? Cred că s-a gîndit la faptul că din doi flauşaţi măcar unu îl bate pe Băsescu… Dar pînă şi prezicătoarei Hara i-a făcut felul domnu’ Patriciu cu filmuleţele lui cu tot. Cine este preşedinte şi în ziua de azi? Unu’ chipeş şi cu nume de parfum! 🙂

Acum serios vorbind eu cred că doamna Hara nu a înţeles că românia e plină de lume dar îi cam lipsesc oamenii. Oameni cu har (vizionari nu pronosticari) dar mai ales muncitori. De papagali cu dorinţă de afirmare sau ciorditori de speranţe nu ducem lipsă. România e secătuită dragă doamnă, nu mai are credinţă, are numai sărăcie şi nevoi. Iar oameni ca dumneavoastră vin să  amăgească cu poveşti mai mult sau mai puţin adevărate. Viitorul este o poveste de care nici un om nu are nevoie.  Adevărul pe care îl fluturaţi la televizor e un Graal contrafăcut. Vreţi să ne tăvălim puţin în preziceri ieftine şi fără rost? Atunci eu zic că va fi un cutremur mare dar nu în 2010 ci în 2011. Pot să prezic că foarte mulţi români îşi pierd locurile de muncă, că peste un an îşi vor pierde şi casele (exemplul 1), că va urma un val de sinucideri, că cerul este albastru iar iarba este verde… Ce ziceţi, sînt bun? Şi pot să mai prezic ceva: peste un an, cam după paşte apăreţi din nou în peisajul media, o să aveţi de promovat ceva, o carte sau… vedem noi.
Vă doresc încasări maxime de 1 mai dar să ştiţi că oricît adevăr ar ascunde numerele pe care le învîrtiţi în ghiocul dumneavoastră, este adevărul de care NU avem nevoie. Drum bun!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply