Campanie erectorală II

     Aş fi vrut, şi nu ştiu de ce, să-mi păstrez un oarecare anonimat, să-mi ascund după coada de mătură oraşul în care trăiesc, gunoiul de stradă unde locuiesc, aerul Mittal-ian pe care-l respir şi foarte multe altele în ideea că într-o zi nu-mi va mai fi atît de jenă şi scîrbă că sînt român. Se spune că în momentul naşterii ne alegem singuri părinţii, dacă e adevărat şi dacă cumva mi-am ales singur şi oraşul şi ţara pentru origini atunci iată un răspuns la întrebarea de ce îmi e atît de jenă ca sînt român: am ales prost.  

      Se duce dracului anonimatul meu tocmai pentru că nu pot să scriu cele cîteva rînduri următoare fără să folosesc nume şi „fapte” întîmplate în urbea mea (aşa se zice acuma, urbe…). În urma campaniei erect-orale care tocmai a trecut am aflat cu stupoare cîteva amănunte interesante. De exemplu candidatul pentru camera deputaţilor Sandu Traian (PNL) şi contracandidatul sau Pîslaru Florin (PSD) mi-au trimis cîte o scrisoare fiecare în care îmi dezvăluiau ca locuim pe aceeaşi stradă, pe aceeaşi stradă mergem la serviciu şi că locuim în acelaşi cartier…          

Acum descopăr eu cine sparge seminţe în faţă blocului, cine aruncă punga de gunoi menajer lîngă container şi cine parchează maşină aia mare 9×9 pe două trotuare de-odată.        

 Pe unul din miliardele de panouri publicitare care au sufocat oraşul, tovarăşul Pîslaru ne informează că el ar fi făcut 245 Km din „autostrada” Galaţi – Bucureşti… Unde o fi văzut el autostradă???  Pe un alt panou zice: „Cînd alţii se ceartă noi construim”; vreau să-i reamintesc tovarăşului Pîslaru că e de la PSD şi că primarul PSD-ist de Galaţi şi cu preşedintele consiliului Brăila, PSD-ist şi el se ceartă de aproape 2 mandate pe deja prafuitul teren viran numit pe nedrept „Cartierul Siret”… Care cartier??? că oamenii aia nici azi nu ştiu în ce oraş locuiesc!!! Aş mai vrea să lămuresc o problemă de… vezică şi asta ca să lămurim pentru totdeauna maretele construcţii PSD-iste: Galaţiul are una dintre cele mai lungi faleze la malul Dunării, ne-a înzestrat natura cu unul din cele mai frumoase şi naturale locuri dar… dacă natura asta e atît de tîmpă şi n-a reuşit în atîtea milioane de ani să construiască şi un WC de ce ar construi primăria PSD-istă care ne construieşte viitorul de căcat de atîţia ani??? La ambele capete ale falezei găseşti restaurante infecte (de acelaşi calibru ca şi primăria) dar, pe toată lungimea ei nu e nici urmă de WC public, iar faleza să tot aibă vo 3,5 km. Tovarăşe Pîslaru, tu nu ai reuşit să faci un WC (şi (ne-)ai cam lucrat la ADP) şi tu-mi vorbeşti de 245 km de şosea??? Slavă cerului, am auzit că tovarăşul Pîslaru a cam ratat alegerile astea (mă mir, oraşul asta e atît de roşu că nu mă aşteptăm la aşa rateu) le-a ratat şi nu mai are ocazia să ne mărească salariul minim pînă la 1000 de lei (conform unui alt panou erect-oral). Poate (sigur) e mai bine fără tine!  

     Despre faleză vă recomand să mai citiţi cîteva gînduri ale lui George D. ca să nu ziceţi că sînt singurul nebun din zonă. Tot George D. este şi autorul fotografiei de mai sus şi ca să fiu corect maşina din imagine nu are nici o legătură cu cei doi supercandidati la superfuncţiile statului superroman.  

      Aş mai vrea să fac un comentariu scurt legat de constructorii PSD şi faleza Dunării… Se chinuie primăria să facă un fel de bordură din piatră cubică pe toată lungimea falezei dar cred că, cei din primărie au vrut să-şi bată joc de un handicapat fără ambele mîini că altfel nu-mi explic de ce această lucrare durează deja de vo 2 luni… Trecînd prin zonă am aflat jumătate din mister: muncitorii, că „e mai mulţi”, îşi fac cimentul cu apă din Dunăre numai că găleata din dotare este spartă iar pentru că de la malul dunării pînă la mormanul de nisip sînt cîţiva metri buni… Aşa aţi construit şi cei 245 km de autostradă???  

      Şi, ca să închei (cu toate că am să revin pe subiect ori de cîte ori va fi nevoie) vreau să transmit tovarăşilor din panourile erect-orale următorul mesaj: Dragi tovarăşi, nu pot şi nu vreau să cred că un tînăr de seama mea poate vota un lătrau-lingău de teapa voastră. Sînteţi clasa politică de cea mai joasă speţă, ruşinea istorică a clasei politice româneşti şi noi, ţinerii, nu ne murdărim cu voi. Absenţa tinerilor de la vot este responsabilitatea voastră, şi dacă absenţa noastră de la vot lasă impresia că ve-ţi putea face orice… e doar o impresie.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply