Business © – partea II

Societatea noastră tolerează prost schimbările în timp. Capacitatea de înțelegere a omului pare că depășește urmările. Așa se zice. Dar e o minciună. De fapt capacitatea noastră de adaptare depășește capacitatea de înțelegere. Întotdeauna.

Ajuns în șifonierul pantagruelic, cu starea de amant între vine, bărbatul nu auzi decât liniștea. Și taina unei sfinte frici. La început…

–          E foaalte întunelic aicea ! ( Probabil era copilu’).

–         Mdaa… E cam întuneric, da’ nu-i nimic dacă-i întuneric, zise mai mult ca să dea vigoare cucurigului, cocoșul cu penele în brațe.

–         Essste, si  noi n-o să aplindem luminaaa! O să volbim asa, că e mai misteliosss… Și vocea, ca o grisină ascuțită, chicoti cu subînțeles.

–         Ce, ce să vorbim, mai bine să facem liniște înapoi cum era. Zău…, accentuă bărbatul refugiat în propriul lagăr al suferinței.

–         Ba io zic că e mai bine ca să volbim. Că io stiu țe fățeai tu cu mami în pat, da’ n-o să spun la nimenea. Stai fălă glijă!

–         Așa fătul meu, bravo, să nu știe nimeni, foarte bine!

–         Bine, bine, da io tot vleau să te întleb țeva. Pot?

–         ???

cupa-mondiala–         Auzi măi nene, asa ca întle bălbați, ție îți plațe folbalu?

–         Păi ce treabă să aibă fotbalul aicea? Nu-mi place, de ce să-mi placă?

–         Păcat, ela mai bine dacă-ți plățea….

–         De ce era mai bine?

–         Că aveam io țeva de vânzale. O mindze supel, supel tale!

–         Ce minge? Măi băiete, pe mine nu mă interesează nicio minge.

–         Ba io cled că al cam tlebui să te inteleseze…

–         Ce spui tu acolo, țâncule? Ia vezi!

–         …. că io pot să duc mindzea si la tati, să-l întleb și pe el si să-i spun si de tine, că poate fațem o echipă sau țeva …

–         Stai măi copile, am glumit doar, ce Dumnezeu ne luăm așa din nimic? Păi nu e nicio problemă. Tu ai o minge de vânzare și eu o s-o cumpăr. E foarte bine așa. Cât poate să coste o minge de fotbal?

–         O mie de lei, că e oliginală si e si semnată de toți folbalistii. Mi-a dat-o un alt nene pe cale l-am cunoscut tot ca pe tine, aițea în camela cu țoale…

Mărul lui Adam, viermănos, îl izbi pe bărbat cu putere în cerul gurii.

–        Ei hai, bată-te…, tu ești pungaș de-a binelea. Măi… flăcăiaș, dar ție nu ți-e rușine? RUȘINE, pricepi ce-i aia? Chiar deloc?

–         Ție ți-a fost lusine când ai intlat în camela mea de zoacă fălă chiloți pă tine??

Din nou liniște. Bărbatul zăcea tâmp, cu portofelul în mână.

–         Tinere, nu crezi ca e cam SCUMPĂ mingea ta?

–         Io cled că e plețu colect, da’ dacă tu vlei, putem să melgem pân la tati să vedem…

–         Ei, asta-i bună, ce să-l mai deranjăm acuma, n-are el săracu’ destule pă cap și-așa… De ce să-i facem rău?

0916–         Neee, că tati al meu nu e sălac deloc, si după cum se-aude acuma îi fațe si el lu’ mami țe i-ai făcut si tu. Asa că… Da’ țe, tu esti sălac?, că lu mămica mea nu-i plac bălbații sălaci!

O vreme, tăcerea înmuiată în cerneala gândurilor negre avea să umple de pete tot creierul bărbatului. O vreme.

–         Hai, țe ziți, fațem dilu?

–       Nu facem nimic, că eu n-am nevoie, nu-mi place fotbalu, urăsc și mingea și fotbalu și fotbaliștii și dacă am fi amândoi afară ai vedea tu pe dra…, Doamne iartă-mă că nu știu ce spun…! Și bărbatul își făcu o cruce mare cu limba în cerul gurii, nefiind echipat corespunzător pentru una normală.

–        Stiu io țe să zic?… Poate c-al fi bine totusi să ai nevoie… Si să stii că nu te-nțeleg chial deloc. Tu țe vlei, să-l aduc pe tati aițea??? Aplopo…. Ție ți-am povestit desple pusca de vânătoale a lu tati? E una maaale, male de tot, pe pelete la el în bilou. Tati al meu e foalte bun la vânătoale. Odată a împuscat întle ochi un….

Bărbatul trânti teancul de bancnote la un loc cu ultima fărâmă de demnitate.

–       Auzi? Tu ai cu țe să te zoți folbal? Ai tlicou? Ai adidasi din ăia adevălați, nu panalame chinezesti, cu clampoane, cu tot țe tlebuie? Dacă n-ai, nu-i nimica, că am io. De vânzale…

 mâine, ultima parte

(citeşte partea I)

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Trackbacks/Pingbacks

  1. Business © – partea I | Pioneza dintre fese - 2 iunie 2014

    […] mâine, partea II […]

Leave a Reply