Bună ziua, borş aveţi?

     A ajuns în mîna mea zilele trecute o scrisorică ce-l avea ca expeditor pe pesedistul Marian Sârbu, Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Aceasta era adresată pensionarilor şi… doar atît, chiar dacă tovarăşul Sîrbu „are grijă” de cei care muncesc, de copiii acestora sau de protejarea cetăţenilor în general. Mai în altă zi am zărit pe strada mea două panouri electorale, unul era al PSD-ului iar celălalt al PNL-ului. Fac excepţie de faptul că nu mai au nici un strop de imaginaţie băieţii de la „imagine” (în ambele afişe miticii stau înşiruiţi ca nişte pieţari la rînd la cîntare), fac excepţie şi de faptul că văd afişate acolo moace pe care nici un retardat nu mai are curaj să le voteze (vezi Norica Nicolai) dar nu pot să fac excepţie de sloganuri, acest strigăt fără „cohones” către alegător şi mă revoltă al dracului de tare faptul că aceste panouri publicitare sînt făcute cu banii mei.

     Mă uitam prin progreamele tv aseară şi mi-am oprit privirea la doamna Dragotescu, pe Realitatea Tv unde, îmbrăcată în pamflet, tema emisiunii era… Băsescu!!! Chiar dacă am o părere bunicică despre această doamnă rămîn la părerea că invitaţii emisiunii lasă mult de dorit, de aceea emisiunea va avea greutate doar în momentul în care invitaţii vor fi credibili. Aşa că tov. Păunescu poate să facă mişto de Băsescu pînă la următorul accident auto cu victime  al soţiei că tot nu va ajunge la rating-ul marinerului. Şi-am mai auzit că vrea să repornească „Cenaclul Flacăra”… Tov. Păunescu, vine o vreme cînd e imperios necesară retragerea, nu mai ai glorie ca să pleci cu fruntea sus dar ţi-ai recîştiga puţin respect din partea noastră dacă ai face puţin loc tinerilor. Şi dacă tot dai drumul la cenaclu, măcar în mintea şi în sufletul tău, să dedici munca celor ce vor cînta acolo memoriei vieţilor curmate de soţia ta. Şi nu uita: ai cumpărat justiţia, dreptatea, un copil, cîteva vieţi dar datoriile tale vor fi plătite de copiii tăi pentru că aşa e dumnezeul ăsta al nostru, rău da’ bun!

     Dar, apropos de electorale… În timp ce PSDul strigă „Votaţi bine”, PDLul este „La Bine şi La Greu”, PNLul zice şi el ceva pensionarilor, vine pe turnantă Radu Duda. Şi am impresia că-i cam jenează pe băieţi că prea au sărit la beregata lui cu toţii de-odată. Chiar dacă nu sînt un „votangiu” de felul meu, chiar dacă şi anul acesta la prezidenţiale e posibil să-mi găsesc ceva muuult mai bun de făcut, sper ca acest nou candidat să le facă puţin deranj prin calcule Crinilor, Băseştilor şi aşa mai departe.

     Şi pentru că începeam să scriu acest articol pe 25 Mai iar data publicării este 12 Iunie pot completa aşa: din 18 milioane de alegători posibili, la vot au ieşit doar 4 milioane. Şi totuşi totate partidele se bucură, pentru toţi e o victorie, mai puţin pentru restul de 15 milioane de locuitori.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply