Blonda supremă ©

Mă uit la ea cum râde de mine. Cum scrie pe blog că e smart, aşteptând în compensaţie, ca eu să mă simt odată şi să-mi dau seama cât sunt de prost. Cum îşi trimite curul studiat, bombat preţios, tot timpul par/avion dar cică nu ca un simbol al par/venirii.

O privesc cum se dă drept altcineva, deşi toată lumea a-nţeles foarte bine ce este. E peste tot. E în brand-ul de ţară, e în dunga de pe asfalt, e în şaua de la bicicletă atunci când bicicleta nu e cal.

Ridicolă? Vai de mine, e doar o doamnă! Cu coafura, manichiura şi glazura asortate neapărat, cu mărci vestimentare de renume, cu accesorii opulente şi cu noroiul uşor, doar uşor pestilenţial, de la ce nu  s-a uscat din ultimele inundaţii.

E în coloana oficială, uneori de-a dreapta, alteori chiar înfiptă! Nu o cunosc personal dar o recunosc. Este exact ceea ce rămâne după ce-ai făcut o revoluţie. După ce unii au insistat să moară întocmai ca doamna să poată mirosi atât de bine.

Face vizite de lucru, împarte pupici şi bezele, gustă din ţuică şi telemea, îmbracă insistent cămăşi populare, tradiţionale şi dezbracă un cabinet de miniştri. Aşa că, eu ţi-am zis, treaba ta, dar bucură-te cât îţi zâmbeşte, mâine brrr, poate fi mai rău!

Uneori îmi vine să-mi scot ochii şi s­ă mi-i pun invers. Că nu mai înţeleg. A putut acest popor, în milenara lui recreaţie mare din care nu găseşte ieşire, să nască aşa un Napoleon în bikini? Cum, prin ce alchimie strâmbă, s-a pus capră mama Românie cu cine ştie cine, de a erupt ca un vin spumant ieftin, de alimentară, această doină şi baladă şi ruladă atât de cremoasă şi ubicuă?

Tu ai vreo vină la chestia asta, ce zici? Eu am? Cred că da. E ca atunci când capul tău are o uniformă de chelie şi tu îi tot cumperi şampoane scumpe care dau părului volum!

Nu e belea, cum zice cu năduf o distinsă pensionară, fericită că i-au ajuns ronii să cumpere o juma’ de litru de untdelemn vărsat. E belire. A cui? Asta nu poate să spună decât cetăţeanul, în atitudinea lui vertebrată sau nevertebrată.

Pentru că blonda întotdeauna va fi premium, superioară şi pasteurizată!

Foto:
Sorina Matei

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “Blonda supremă ©”