Blogul mînjit

Dorinţa de a lovi cu nesaţ în partidul/alianţa de la guvernare e justificată în orice perioadă a unei guvernări, acesta trebuie să ştie că eşti cu ochii în patru şi că nu are voie să greşească. Dar asta nu va justifica niciodată partizanatul tău cu celelalte partide politice, mai ales în cazul româniei, ele fiind direct responsabile de ceea ce se întîmplă azi în ţară.
Am observat că, din dorinţa de promovare, cîţiva blogări îşi etalează ideile pe televiziuni, în emisiuni politice, cu rating. Nu mă refer la bloguri gen Badea or Ciutacu, ei au „defectul” de a fi prăşitori ai locurilor, fac referire la cei care aparent sînt independenţi şi nu se murdăresc politic dar care în realitate…
Mai dureros este atunci cînd oameni care chiar au deja un cuvînt de spus în blogosferă atîrnă într-o relaţie  scîrboasă cu presa, preferînd aceasta în detrimentul unei imagini create pe propriile puteri şi opinii. Sau, şi cred că asta e varianta cîştigătoare, aceştia au ceva datorii de plătit în contul promovării de pînă azi, iar chestia asta îi face cu două tone mai scîrboşi decît sînt.

Schiţă de platou

Se aşează la masa talk-show-ului una bucată realizator emisiune, cu menirea de a propune temele emisiunii şi a media întreagă discuţie dintre papagalii de la masă;
Se adaugă duă-trei bucăţi politicieni opoziţie + una, maxim (maxim am zis) două bucăţi participant la guvernare + una bucată blogăr cu vechime şi credibilitate în online.
Acum începe emisiunuea. Toată lumea se simte intelectuală cînd îi dă prin guriţă celui de la guvernare. S-a terminat emisiunea.
Şi nici nu-ţi dai seama cît rating poate face un astfel de show, el fiind pe gustul poporului prost care, umilit de taxe şi impozite, trăieşte cu impresia că în sfîrşit cineva îi face dreptate. Dar telespectatorii nu sînt tema discuţiei de azi, ei sînt şi rămîn nişte proşti pentru că le place senzaţia de răzbunare.
O televiziune, un realizator de emisiune care pupă în fund un partid politic este scîrbos rău de tot dar un blogăr care face asta este libidinos pînă la lacrimi. Faptul că nimeni de la masă nu recunoaşte greşelile clasei politice  în ansamblu, face ca mizeria să se propage. Peste un an sau patru alt partid va fi la guvernare dar probleme nu se vor schimba. Gloata politică e numai una, nu are nume sau partid. Dacă ne-am aşezat astăzi la masă cu un PSD-ist şi am făcut poştă guriţa unui PDL-ist e pentru că ieri am poştit o guriţă de PSD-ist împreună cu PDL-ul. Rezultatul?

Rezultat

Ilie Năstase îşi vede de drum, trăieşte mai bine afară unde îi sînt recunoscute meritele. Marius Lăcătuş şi-a găsit ceea ce-i lipsea tot afară din ţară. Adică le e scîrbă de românia chiar dacă n-o pot spune cu voce tare pentru că sînt bărbaţi şi au demnitate.
Aceştia nu pleacă de nebuni iar ca ei sînt mulţi, şi cunoscuţi şi necunoscuţi. Deja nu mai putem discuta că ne pleacă valorile, e o temă mucegăită. Tot Ilie Năstase zicea că ar trebui să refuzăm să mai plătim taxe şi impozite pentru datoriile pe care le-au făcut politicienii în numele nostru. Şi cînd spunea asta nu se referea la anumite partide politice ci la toţi. Dar faptul că vo doi blogări pupă în cur un partid sau altul e o soluţie personală şi de moment, poate le ridică traficul şi notorietatea dar nu e bine. Independent politic nu eşti atunci cînd nu faci politică ci atunci cînd îi judeci pe toţi cu măsură egală. Aşa că lăsaţi televiziunea  cu ale ei şi mergeţi pe mîna blogului, părerea voastră e mai interesantă şi mai curată aici, iar puterea voastră e mult mai mare atunci cînd sînteţi independenţi.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Zero comentarii deocamdata... Hai, prinde curaj!

Leave a Reply