Bîști la treabă tovarăși!

În orașul de la Dunăre s-a întîmplat o chestie naturală, să-i zicem furtună. S-a furtunit ea cît s-a furtunit cam juma’ de ceas să zicem, după care s-a gătat. Tristețea e că în cea juma’ de ceas furtunica a făcut ceea ce autoritățile nu au reușit să facă în 20 de ani și-anume curățenie. În esență acțiunea întreprinsă de natură se numește toaletarea copacilor, îndeletnicire care cam scapă autorităților din vedere că doar primarii noștri s-au născut odată cu Tutankhamun și nu înțelege ei de-astea sau  cam cu ce s-ar mînca acțiunea despre care vorbeam mai sus.

Orașul de la Dunăre este condus de o perioadă bună de timp de cei din PSD. Astăzi tot cam așe stă treaba numai că, printr-o alianță contra naturii, primăria ar fi condusă de un PNL-ist. Vrăjeală totală! Da’ astea sînt amănunte. Ceea ce mi-a atras atenția după furtuna care a cam zăpăcit la propriu orașul a fost faptul că anumite voci din presa orașului de la Dunăre au afirmat că autoritățile s-ar fi mișcat natural. Și ca să vă lămuresc este vorba despre autoritățile care, după două săptămîni de mandat, se plîng că au cam avut ghinion și că toate nenorocirile se abat asupra urbei pe mandatul lor…

După ce Marius Stan a cîștigat primăria (acel Marius Stan, campion cu Oțelul) am prezis că dacă va trage o bășină, fie ea și cu stropi, orașul va cădea pe spate tocmai pentru că pînă astăzi aici nu s-a întîmplat chiar nimic, totul înghețase în ziua de naștere a fostului primar și-anume prin 1900… sau cam așa ceva.

Mi se pare chiar de porc să lauzi autoritățile… Pînă astăzi inclusiv, autoritățile despre care vorbim, au trăit ca niște paraziți pe spinarea noastră iar astăzi plătim pentru asta. Copacii care au căzut pe mașinile noastre au căzut din cauza lor, alunecările de teren din tot orașul sînt o altă dovadă de amatorism, drumurile pietruite, străzile fără canalizare din mijlocul orașului, arhitectura cel puțin ciudată a unor clădiri, faleza total neexploatată, păienjenișul de cabluri suspendate sau îngrădirea spațiilor verzi este imaginea de cocalar-fruntaș a orașului de la Dunăre. Și dacă astea sînt problemele noastre… de ce să felicităm autoritățile?

Eu le-aș ura un călduros bîști la treabă! că pute rău. Să ne mai lase cu miniștrii lor, cu medicii lor anesteziști care iubesc animalele și în general cu toate clanurile lor de unși cu toate alifiile că a cam început să o ia orașul la vale. Bîști la treabă tovarăși, bîști!

foto: Bogdan Codrescu / Viața Liberă
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Bîști la treabă tovarăși!”