Birimindelele mele

Povestea e în felul următor: eu mă duc la furat că pentru că sînt un furăcios. La furat găsesc de luat pentru acasă, pentru de dimineaţă, un sac cu… birimindele. După o perioadă de timp necunoscută vine statul român şi mă întreabă că de unde aş avea io un sac cu birimindele, că io de fapt aş putea, din veniturile mele, să-mi cumpăr doar o biriminea şi aia lovită într-o parte. Statul e băiat deştept tocmai de aceea pune această întrebare deşteaptă şi fundamentată dar ori crezi că io  sînt prost? Îi răspund sincer că am furat un sac de birimindele. Din acest moment statul vine şi mă mustră adînc, mă trage de perciuni, adică spune aşa: nu ai fost băiat cuminte hoţule care eşti tu, drept urmare te voi pedepsi. Pentru că ai furat iar păgubitul nu ştie cine este hoţul, eu ca şi stat am hotărît să te protejez dar… nu oricum. Eşti obligat să-mi plăteşti taxă de protecţie. 16%, atît! Nu cer mult, nu te jecmănesc, nu te delapidez, nu te forţez. Din sacul tău de birimindele îmi dai şi mie cîteva şi io te las în pace în plus, bonus dacă mă-nţelegi, tot ceea ce-ţi rămîne este al tău şi eşti proprietar cu acte. Şi asta aşa, să nu mai zică lumea că statul nu impozitează averile ilicite!

Acestea fiind zise, vă doresc ca în noul an să daţi cît mai multe bufuri, legea este de partea celor care fură birimindele. Dar numai aşa de praf în ochi că pentru că această lege vrea să-i protejeze pe cei care au furat birimindele cu vagoanele iar acum sînt nevoiţi să şi le tragă pe numele de familie care este în buletin, dacă mă înţelegi! Adicătelea începe spălarea birimindelelor, fiţi pe fază!

Oare am băut eu prea mult sau… chiar aşa este?

{meneopol}

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “Birimindelele mele”