BCR-ul cu chiloţii în vine

Nu ştiu dacă eşti la curent dar zilele acestea băncile, strofocate de o ordonanţă a guvernului,  se fac că-şi înştiinţează clienţii de noile modificări aduse de ordonanţa 50/2010. Nu intru în amănunte legislative pentru că nu mă pricep la aşa ceva dar am să vă vorbesc despre cît de operativi sînt cei de la BCR.
Într-o scrisorică primită de la ei eram înştiinţat că în perioada 13-19 septembrie trebuie să ajung la bancă pentru a semna un act adiţional care va atesta că sînt deacord cu unele mici golăneli ale lor. Eu nu prea percutez la astfel de invitaţii numai că ultima frază a scrisorii mă obligă să ies din casă. Aceasta zice aşa:

„… modificările menţionate mai sus intrînd în vigoare prin acceptare tacită, în condiţiile legii.”

Adică dacă nu îmi mişc partea dorsală (numită în popor „cur”) spre bancă, banca va face ce va vrea din contracul meu. Din nefericire pentru consumatorii de credite, băncile nu vor lăsa ca un guvern atît de impotent să le strice încasările, drept urmare, printr-un calcul simplu ne putem da seama şi noi că în 5 zile clienţii nu vor putea ajunge la bancă, deci se va considera că au acceptat noile condiţii din actul adiţional. Actul adiţional este o fîntînă de golănii de pe urma cărora banca va trăi liniştită pînă la adînci bătrîneţi. De aceea am simţit nevoia să ajung la bancă şi să le dau cu flit. În primul rînd pentru că nu vreau să las impresia cuiva că sînt deacord cu acest act. În plus ordonanţa 50/2010 se aplică indiferent dacă semnez sau nu semnez mizeriile lor. Dar partea cea mai frumoasă este că astăzi, în prima zi din cele 5 zile puse la dispoziţie, BCR nu a putut să-mi ofere detalii despre acest act adiţional motivînd că abia instalează nu ştiu ce soft pe nu ştiu ce calculator. Deci este justificat titlul acestui articol şi în plus pot spune că nu şi-au îndeplinit datoriile faţă de client.
Lăsînd gargara vreau să vă arăt un formular de refuz al actului adiţional pe care vă recomand să-l folosiţi, nu vă lăsaţi impresionaţi de BCR că doar nu gîndim la fel.
Model de refuz al actului adiţional.

Şi nu uitaţi că dacă nu vă prezentaţi la bancă, aceasta va considera că sînteţi deacord cu noile condiţii impuse de ea. Spor la treabă!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

2 comentarii pentru “BCR-ul cu chiloţii în vine”