BCR şi integrarea în absolut

Cred că este mai clar ca apa de rîu că tot sistemul bancar este cam… praf! Şi mama ei de criză e vinovată şi clenţii ăştia care tot vor să se revoluţioneze pentru te miri ce comisioane în plus (sau peste plus), adică motive de prăfuială îs destule. Cu toate astea nu trebuie să plîngem noi sistemul bancar, are spatele asigurat de Guvern şi Banca Naţională că de, nu ai cum să ieşi din comisionul cuvîntul băncilor atîta timp cît eşti un stat care trăieşte pe cîrîială, pe datorie adicătelea.

După cum aţi văzut probabil e o luptă acerbă între bănci privind refinanţarea. Fiecare bancă încearcă să îmbie posesorul de credite să-şi facă refinanţare, astfel adunînd clienţii altor bănci în curtea proprie. Dar nu mai e ca pe vremuri, banii nu se mai dau pe ochi albaştri cu gene lungi. Iarna nu-i ca vara, nu-i aşa? Deci majoritatea reclamelor de astăzi fac referire la refinanţări. Puţine bănci ştiu însă să se mişte pe piaţă aşa cum o face BCR-ul. Să lăsăm ofertele lor care oricum sînt de un mare rahat, ei tot nişte cămătari rămîn şi tot pe mîna lor vor muri, dar să ne uităm puţin la felul cum se mişcă pe piaţa publicitară. Au fost primii care au angajat un bloggăr pe social media (Alexandru Negrea), au atacat mai nou televiziunea şi internetul concomitent printr-un program-concurs arhicunoscut pe un canal de televiziune cu super-brand (mă refer la ProTV şi concursul Ştii banking şi cîştigi… datorii!!!). Internetul este la picioarele BCR-ului pentru că au ştiut să-şi atragă de partea lor oameni din onlie-ul românesc care au un cuvînt greu de spus, mă refer aici la spuma bloggărilor (Zoso, Chinezu, VisUrât şi alţii), oameni care au ştiut să-şi vîndă pielea pe bani frumoşi şi nu oricui. Iar adunarea acestor bolggări în jurul brandului BCR a fost cred că cea mai deşteaptă mişcare pe care o putea face această bancă. Şi acum mă întreb de unde atîta inteligenţă la BCR…!

Cu toate acestea eu trăiesc cu senzaţia că mişcările de trupe ale BCR sînt o ultimă zvîcnire, un răgnet înainte de prăbuşirea aia dureroasă. Au concediat oameni – se vede asta în lipsa personalului din spatele ghişeelor; au rearanjat departamente – adică au angajat tinerei absolvenţi înlocuind pe cei cu experienţă doar pentru că tinereii nu cer bani, ei muncesc pe nasturi; programul de lucru se tot reduce, bancomatele se tot fură, paza e din ce în ce mai de proastă calitate – vezi bătrîneii cu alură de pigmei care vegheşte la porţile băncii. Peste toate acestea parteneriatul cu bloggării amintiţi mai sus este unul cu durată limitată şi dacă gura lor nu va mai mînca din palma BCR mălaiul gustos nu se vor sfii să facă ce ştiu ei mai bine: să scrie. Deocamdată peniţa lor este într-un repaos la domiciliu, probabil şi contractele semnate cu banca  şi clauzele de după nu sînt chiar aşa apă de ploaie dar… zic şi eu!

Dacă aş putea fi o muscă tare mi-ar mai plăcea să aud freamătul intern al unei bănci!

PS – Nişte băieţi, foşti agitatori de hîrtii prin bănci, mi-au promis o întîlnire la vreme de seară cu discuţii pe subiecte care cică mi-ar plăcea. Oare la ce se referă ei? 🙂 Oare sînt nişte domnişoare puţin ofticate că au fost scoase din sistem ori băieţi adevăraţi cu care ai ce discuta la o bere? Să aşteptăm deci, întîlnirea cu pricina!

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

3 comentarii pentru “BCR şi integrarea în absolut”