Asalt

Am rămas pe gânduri după un film despre Harvard (The Social Network). Unui student care vine la directorul școlii, pretinzând că alt student i-a furat o idee, directorul îi răspunde: Și? Treci la următoarea idee! Doar nu ești un om cu o singură idee!

În același film, când cineva se plânge despre dificultatea găsirii unui job după terminarea facultății, un profesor îi răspunde că elevii lor își creează singuri joburile și afacerile, nu stau cu mâna-ntinsă!

Acolo se forjează învingătorii. Liderii lumii de afară. Cei care, odată scăpați pe porțile universității, atacă lumea cu ideile și nonconformismul lor, smulgând succesul, fără să ceară nimic nimănui.

Citisem mai demult despre un mare om de succes care venise să țină o prelegere la anul terminal al unei alte facultăți. A privit prin sală și-a zis că-i pare rău, dar cei care ce erau deja în sală deja erau pe jumătate looseri. Câștigătorii, a zis el, sunt cei care-au prins șpilul și au abandonat studiile ca să-și vadă de afaceri. „Voi ce-așteptați?” i-a întrebat el pe cei din sală.

Ideea de-a deveni lefegiul cuiva e presupusă pierzătoare din start. Sumecă-ți mâinile, arată ce poți și negociază un contract, nu un salariu!

Lumea asta nu este nici injustă, nici nedreaptă. Ea este cum este și trebuie să-i înțelegi mecanismul și s-o apuci de unde trebuie. Și asta cât mai repede, că timpul, se știe, tace și trece!

Nimeni nu-i specialist în toate, iar de aici derivă necesitatea de-a ști să colaborezi, să bați palma și să respecți o înțelegere.

Până nu te forțezi la maximum n-ai de unde să știi cât de mari îți sunt aripile. Iar dacă aripile tale se dovedesc mai mici decât ale altora (ceea ce-i foarte posibil) măcar știi că atâta poți și acela ți-e locul! Măcar știi c-ai jucat pe mâna ta!

Am zis ceva de guvern?

Vrei legi drepte și oameni integrii care să le aplice? Iaca o problemă care-ți cere să-ți sumeci mânecile și s-o rezolvi!

Dacă ţi-a plăcut acest articol mult de tot te invit să te abonezi la RSS. Dacă ţi-a plăcut acest articol mult, mult de tot atunci te invit să te înregistrezi pe site ca să devii membru în comunitatea noastră şi poate într-o zi dărîmăm guvernul, construim o autostradă sau… bem o bere!
Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

1 comentariu pentru “Asalt”