After Effects

Sînt un fan al After Effects. Dacă nu știi ce-i aia nu e un păcat, uneori e chiar mai bine să nu știi anumite lucruri. Acesta este un soft de la Adobe utilizat în animație și crearea de efecte vizuale. Habar nu ai cîte videoclipuri sau filme preferate de tine au fost retușate de acest soft… dar, după cum am spus, uneori e mai bine să nu știi.

Mai jos vei găsi cîteva din animațiile care mă impresionează de cîte ori le văd și, în cazul în care te interesează softul, cîteva link-uri către profesori ce te pot iniția în domeniu. Eu o artă ceea ce fac acești oameni și mă așteptam să văd pe piață și meseriași români. Nu sînt naționalist sau patriot dar tare mi-aș fi dorit cîțiva români printre nume precum Andrew Kramer (USA), Eran Stern (Israel) sau Jerzy Drozda Jr. (Polonia). Am ajuns la concluzia că discreția noastră, a românilor, nu este apreciată așa cum trebuie. Pe acest sector sînt activi mai mulți români decît ai crede iar munca lor ai avut ocazia să o vezi și să o apreciezi de nenumărate ori. Iată cîteva adrese: www.ktx.ro, www.jieanu.com,  www.caligrapha.go.ro. Sînt convins că sub anonimat se mai află o mulțime de mîini dibace care preferă să facă și să tacă.

Compoziții ce mi-au mers la suflet:
Pierre Michel este unul din preferații mei, iată trei lucrări de excepție

[youtube lvP7wKT3Ckg 580 400]

[youtube K8HJ_JfWxP0 580 400]

[youtube DpjQyo8XV6g 580 400]

Iată și cîțiva profesori care fac treabă ca la carte:

Andrew Kramer – www.videocopilot.net

John Dickinson – www.motionworks.com.au

Aharon Rabinowitz – www.allbetsareoff.com

Eran Stern – www.sternfx.com

Jerzy Drozda Jr. – www.maltaannon.com

Și mulți alții. Te las să mai savurezi odată lucrările de mai sus.

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ce să ce? | Pioneza dintre fese - 25 august 2012

    […] IT, securitate și nu în ultimul rînd secțiunea despre care vă vorbeam. În articolul After Effects am vorbit despre faptul că mi-ar plăcea să regăsesc printre marii meseriași ai lumii și […]

Leave a Reply