Afacerea mea

Tocmai ce mi-am dat seama că nu am vorbit niciodată despre ceea ce fac, cu ce mă ocup şi din ce cîştig bănuţii cu care îmi cresc mîndreţe de copil. Probabil este neinteresant pentru mulţi dintre voi dar cred că e necesară puţină reclamă avînd în vedere faptul că sînt… pe propriul meu site. Dacă nu aici atunci unde? 🙂

În urmă cu 12-13 ani am atins pentru prima oară o agenţie de publicitate. A fost ceva frumos şi fascinant dar trebuie să recunosc că nu e pentru mine. La departamentul de vînzări al agenţiei în care lucram nu era loc de oameni ca mine, eu nu pot intra pe geam dacă mă dai afară pe uşă iar în vînzări cică asta e o regulă obligatorie. Dar să nu crezi că am plecat prea departe. Computerul, arta cu imaginile şi cu sunetul, televiziunea, radioul sînt fascinante şi astăzi pentru mine. Sînt aproape 10 ani de cînd mi s-a oferit ocazia să-mi construiesc propria firmă şi să colaborez cu televiziuni şi radiouri. Foarte mult timp am lucrat pentru televiziune pe partea de editare video. Aici erau incluse şi ştirile dar marea mea dragoste şi provocare rămîne publicitatea. Internetul fiind o uşă deschisă pentru toată lumea mi-a oferit şansa să lucrez clipuri publicitare, audio sau video, pentru diferite afaceri din ţară: hoteluri şi pensiuni, vase de agrement, hipermaketuri, panificaţie, locuri de joacă etc.

Îmi place să-i explic clientului de ce s-a folosit lumina aceea la filmări sau de ce la montaj am aşezat cadrele în acea ordine ori de ce tranziţiile folosite între cadrele montajului unei nunţi sînt de obicei nereuşite şi că nu dau bine aproape niciodată, nicăieri! 🙂 Nu mi-a plăcut niciodată cînd clientul a hotărît să inverseze locul cadrelor aşezate de mine. Ceea ce fac eu se poate numi artă şi, printr-o comparaţie grosolană, dacă ai şterge de pe Poarta Sărutului sculpturile ce ar mai însemna bucăţile acelaea de piatră?

Au fost şi momente în care am simţit că-mi pierd mîna sau că-mi pierd timpul sau minţile, asta nu înseamnă că nu am trecut mai departe. Cînd lucrezi cu sunetul, spre exemplu, dacă asculţi de prea multe ori un segment de sunet începi să nu-l mai percepi cum trebuie şi atunci e nevoie de o pauză, trebuie să asculţi altceva. Aşa este şi în video, uneori e bine să-ţi arunci ochii pe altceva. Şi eu am ales mereu desenul animat sau reclamele 🙂 Soţia mea nu poate înţelege cum mă pot distra la un spot publicitar. Sau cum mă pot agita ori calma privind un calup de reclame. Reclamele făcute cu cap sînt un fel de filme artistice de foarte scurt metraj. Mi se par cele mai bune filme. Au o poveste de zis şi în 30 de secunde spun tot. Nu e fascinant? 🙂

Nu-mi place să montez nunţi! Nici nunta mea nu s-a bucurat de un montaj propriu zis ci doar de un clip de cîteva minuţele. Pentru inspiraţie folosesc muzica. În muzică am găsit multe răspunsuri la dileme legate de montajul video.

Dacă ar fi să mă întrebi ceva despre sau din televiziune la ce te-ai gîndit? Dacă ar fi să faci un top al reclamelor ce reclamă ar ocupa locul 1? Dacă ar fi să vorbim despre muzica folosită în publicitate fundalul sonor a cărui clip publicitar ţi-a atras atenţia? Şi dacă ar fi să vorbim de campanii publicitare ce campanie ţi-a atras atenţia?

Pentru lucruri serioase mă găseşti pe adresa de email [email protected]

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

4 comentarii pentru “Afacerea mea”