10 pentru România – teoria conspirației –

Trăim, domnule, într-o lume fără onoare și fără limite morale. Cum aș putea fi fericit? Poate dumneavoastră, oamenii politici, s-o duceți altfel. Vorbiți de clasa noastră politică, ei bine, ea confirmă că am ajuns o țară plină de secături. O țară minoră, căzută rușinos la examenul de capacitate în fața europei. Aici ne-au adus politicienii ordinari! Hoții, improvizați astăzi în moraliști. Miniștrii ce s-au vândut o viață-ntreagă. Parlamentari contrabandiști. Boala o avem în suflet, există o epidemie înfricoșătoare de meningită morală, iar țara trebuia să ajungă aici târâtă pe marginea prăpastiei de unii conducători care sunt hoți la drumul mare.

Pasaj din „Triunghiul Morții” (1999) de Sergiu Nicolaescu

După cum bine știm țara noastră nu prea mai are nimic al ei. Începînd cu fabrici și uzine, am ajuns să ne înstrăinăm pînă și frații, și părinții.

Gazul nu mai este demult al nostru, de el se ocupă puternicii Ruși. Băncile sînt toate sub patronaj străin. Nu mai avem nici o firmă de telefonie românească. Siderurgia e pe mîna Indienilor de la Arcelor iar navele sînt ale Olandezilor de la Damen. Cu toate că avem resurse minerale și umane, mineritul este mort iar agricultura într-o prelungită stare de letargie.

O realitate la fel de palpabilă este și faptul că ne-a fost ascunsă cu mare atenție și dibăcie revoluția Islandeză. Nici un canal media consacrat nu a relaltat acele evenimente, aceasta dovedind că mass-media românească nu mai este chiar atît de Românească. Ceea ce putea fi un model pentru manualul de democrație a ajuns un secret bine dosit și fără valoare pentru omul simplu.

După toate astea cică să nu crezi în teoria conspirației!

Un amic mă întreba ce e de făcut. I-am zis că nu trebuie să facă mare lucru, trebuie doar să se întîlnească cu mine, într-o zi și la o oră dinainte stabilite, într-un loc public. Atît.

Trebuie să-mi promiți, totuși, că vei mai aduce cu tine 10 apropiați de-ai tăi. La fel voi face și eu. Nu cred că este imposibil să convingem 10 apropiați de-ai noștri să ni se alăture. Avem părinți și frați, rude, prieteni și amici. E drept că s-au cam împuținat. Vremea și vremurile au trecut peste părinții noștri și i-a rărit, frații au fost envoiți să plece din țară iar prietenii… au obosit. Dar tot gasesc 10 persoane care să mi se alăture. La fel și tu. Și iată, din două persoane ne-am făcut două zeci și două, iar cei ce ni se vor alătura cu siguranță vor mai aduce fiecare cîte 10 persoane, că nu e greu.

Ne adunăm și stăm de vorbă, punem țara la cale, cum s-ar zice.

[youtube s3imDkvTxWc 580 400]

Twitter Digg Delicious Stumbleupon Technorati Facebook Email

Trackbacks/Pingbacks

  1. Galati Blog Gathering mi-a deschis apetitul – #GBG » Chetroni.com - 8 aprilie 2013

    […] […]

  2. Blog Gathering Galaţi I | Gabriel Ursan - 30 iunie 2013

    […] la Octocat (adversarul meu din finala BlogWars 3), Daniel Chetroni de la DeviceR, Meneopol de la Pioneza dintre fese, Lizu de la My Coffee Cups, Adrian de la Proștii sunt mai fericiți, Adrian Dumitrașcu și nu în […]

  3. Facem blogmeet la Galați pe 3 august? BGG 2 | Gabriel Ursan - 14 iulie 2013

    […] . Așa că, Iulia Kelt de la Octocat, Daniel Chetroni de la DeviceR, Meneopol de la Pioneza dintre fese, Lizu de la My Coffee Cups, Adrian de la Proștii sunt mai fericiți, Adrian Dumitrașcu și […]

Leave a Reply